Autosport Internationaal Toerwagens • ALMS

ENTRY-LIST 24H of Daytona: nieuwe uitdaging Fernando Alonso en wat kunnen de 7 Nederlanders in Daytona?

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 januari 2018 04:07 • Print artikel

ENTRY-LIST 24H of Daytona! De entry-list voor de Daytona 24 uur is bekend gemaakt. Dit jaar staat de race extra in de aandacht, omdat Fernando Alonso aan de wedstrijd deelneemt. Overigens is de Spanjaard niet de enige F1-coureur, want ook Lance Stroll doet aan de race mee. Dit jaar kent de etmaalrace overigens ook een behoorlijk aantal Nederlanders die aan de start komen.

24Hours of Daytona

In de prototypen maakt bijvoorbeeld Robin Frijns zijn debuut. De coureur rijdt voor Jackie Chan DC Racing, waar overigens ook Ho-Pin Tung vooruitkomt. De beide coureurs rijden niet in dezelfde Oreca LMP2 van het Chinese team. Het tweetal moet het opnemen tegen onder andere Renger van der Zande, die uitkomt in een Cadillac DPi. Het grootste deel van de Nederlanders komen in actie in de GTs, waarvan alleen Nicky Catsburg in de GTLM rijdt. De Nederlandse coureur rijdt in de debuterende BMW M8 GTLM. In deze klassen rijden geen andere landgenoten, maar komt wel de altijd snelle Belg Laurens Vanthoor met een Porsche in actie.

De meeste Nederlanders zien we in de GTD rijden. Een vaste waarde die al jaren met het team van Ben Keating aan de start komt, rijdt met een Mercedes-AMG GT3. De Aerdenhouter ziet overigens twee jonge landgenoten als concurrenten in deze klassen rijden. Rik Breukers, die afgelopen jaar debuteerde in de LMP2 van de 24 uur van Le Mans, en Max van Splunteren rijden afzonderlijk met een Lamborghini Huracan GT3s in deze klasse. Zij rijden voor het Grasser Racing Team. De tweede Belg die deelneemt aan de Daytona 24 Uur is Louis Machiels, hij rijdt eveneens in de GTD.

De gehele entry-list ziet er als volgt uit:

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS