Formule 1

Zijn na een uitdagende 2023-start de contractonderhandelingen met Charles Leclerc begonnen?

Uitgegeven door Peter Vader • 23 mei 2023 10:01

Het gonst van de geruchten over een vertrek van Charles Leclerc bij Ferrari, dat hij zou omruilen voor Mercedes. En er gaan geruchten over een met vele miljoenen dollars gemoeide mega transfer van Lewis Hamilton naar Ferrari. En er wordt gemompeld dat Carlos Sainz maar naar een andere werkgever moet uitkijken in geval Hamilton inderdaad de overstap maakt naar Maranello. Reden voor het Ferrari-management om rust in de tent te creëren. En daarom heeft Ferrari gesprekken geopend met Charles Leclerc na "wederzijdse geruststellingen" en na een uitdagende start van het F1 2023-seizoen. Althans, dat wordt ook gefluisterd.

Ferrari_CEO_John_Elkann_L_Charles_Leclerc_R
Ferrari-CEO John Elkann (links) en Charles Leclerc (rechts)

Een van de meestbegaafde coureurs
Leclerc is naar voren gekomen als een van de meestbegaafde coureurs op de grid sinds hij bij Ferrari aankwam, met 19 pole positions en vijf overwinningen sinds het begin van het seizoen 2019. Na een overtuigende voorsprong in het rijderskampioenschap na een sterke start van het seizoen 2022, was Leclerc teleurgesteld toen hij als tweede eindigde achter Max Verstappen. Dit was voordat Ferrari's slechte start van 2023 aanzienlijke twijfels deed rijzen over Leclerc ’s toekomst bij het team.

"Niet op het moment"
Na het uitvallen in twee van de eerste drie races, staat Leclerc momenteel zevende in het klassement voorafgaand aan de Grand Prix van Monaco van dit weekend, met tot nu toe slechts één podiumplaats - derde plaats in Azerbeidzjan -. De Monegask wordt sterk in verband gebracht met een overstap naar Mercedes, om daar mogelijk zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton op te volgen. Met geruchten die sinds eind 2022 aanhouden dat hij al een precontractuele overeenkomst heeft met Mercedes, was Leclerc terughoudend toen hem in Azerbeidzjan werd gevraagd of hij gesprekken had gevoerd met de achtvoudig constructeurskampioen. "Nee, nog niet", antwoordde hij. "Niet op het moment."

Charles_Leclerc_cockpit_actie

Contractverlenging
Een bericht van de gevestigde FIA-geaccrediteerde journalist Giuliano Duchessa in een publicatie voor Formu1a.uno, beweert echter dat er nu gesprekken gaande zijn om het contract van Leclerc te verlengen, dat momenteel afloopt aan het einde van het seizoen 2024. Na de annulering van de Grand Prix van Emilia Romagna in Imola, beweert hetzelfde bericht dat Ferrari-president John Elkann aanwezig was op de Maranello-basis van het team "voor een reeks vergaderingen".

"Belangrijke garanties"
Naast het bespreken van de toekomst van assistent-teambaas en racedirecteur Laurent Mekies - onlangs aangekondigd als Franz Tost's opvolger als AlphaTauri-teambaas - met CEO Benedetto Vigna en teambaas Fred Vasseur, heeft opperbaas Elkann stappen ondernomen om "belangrijke garanties" af te geven aan Leclerc en teamgenoot Carlos Sainz over de richting van het team, aldus een ander bericht van Planetf1. "Bronnen suggereren dat na wederzijdse geruststelling de besprekingen over de contractverlenging van Leclerc nu dichterbij zijn", schrijft Duchessa.

Charles_Leclerc_Mexico_Ferrari

Voor de lange termijn
Duchessa voegde daaraan toe: "Als je rondkijkt naar de topteams en wie ze in hun teams hebben, zijn ze waarschijnlijk tevreden met wat ze op dit moment hebben. Ik weet niet zeker of hij Charles Leclerc, red.) ergens anders heen kan. Red Bull, ik betwijfel het. Mercedes, ik weet zeker dat Toto bij Lewis (Hamilton, red.) blijft totdat Lewis besluit dat hij niet meer gaat racen. En…, ik denk dat Charles perfect bij Ferrari past. Dus ik denk dat hij er voor de lange termijn is, totdat ze hem een auto geven waarmee hij voor een kampioenschap kan gaan."Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS