Formule 1

Zhou Guanyu wil schitteren voor zijn thuispubliek en pakt P10: "De fans waren sensationeel"

Uitgegeven door Peter Vader • 19 april 2024 16:01

Na vijf jaar afwezigheid op de F1-kalender rijdt het Formule 1-circus dit weekend voor het eerst weer in China. In schril contrast met de nodige perikelen over de toestand van het asfalt en de regenachtige weersomstandigheden, is het erg leuk om de enige coureur uit China tijdens zijn thuisevenement te volgen. Tenslotte is hij de oogappel van het voltallig aanwezige publiek: Zhou Guanyu! Hij is de eerste Chinese coureur die deelneemt aan een F1-race op eigen bodem. Hij is zelfs afkomstig uit Shanghai, de plaats waar de Chinese Grand Prix verreden wordt. En Zhou kon op vrijdag heel tevreden terugblikken op zijn prestatie: tiende op de grid voor zaterdag!

Zhou Guanyou F1 Stake F1 Team KICK Sauber
Zhou Guanyu: “Het voelde geweldig om in SQ3 te zitten"


“Het voelde geweldig om in SQ3 te zitten", zei de 24-jarige jongeling en vervolgde: “Ik ben blij met de dag, met twee auto’s in SQ3, en de fans waren sensationeel. De snelle ronden bleven maar komen in SQ1 tot en met SQ2. Er zat veel potentieel in de auto, maar uiteindelijk hadden we, in de regen in SQ3, maar één ronde om het best mogelijke resultaat te behalen. Ik probeerde gewoon op routine deze ronde te rijden, want iedereen zoveel moeite met de grip. Het wordt een sprint naar de finish", zei hij over zijn vooruitzichten voor zaterdag. "De jongens met wie we voor de punten vechten zullen sterk zijn, maar we hebben wel degelijk een kans en we zijn klaar om ervoor te gaan. Punten zijn er morgen alleen voor de top acht, maar we doen dit stap voor stap: we zetten vandaag twee auto's in de top tien en we zullen morgen alles geven."

Zhou hoopt zijn momentum vast te houden met zijn groene bolide van het Stake F1 Team KICK Sauber, met een succesvolle kwalificatie op zaterdagmiddag. Dat zou hem een goede uitgangspositie geven voor de Grand Prix van zondag. "Ik kan niet wachten op de rest van het weekend. Alles kan nog gebeuren!", zei de Chinees voor de camera’s, want één ding is zeker: Zhou wil schitteren voor zijn thuispubliek op het Shanghai International Circuit!

P9 Bottas P10 Zhou F1 Stake F1 Team KICK Sauber GP China 2024


Zhou_Guanyu_2024_Chinese_Grand_PrixZhou Guanyu wil schitteren voor zijn thuispubliek en pakt P10: "De fans waren sensationeel"



Foto's: Stake F1 Team KICK Sauber

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS