DTM

Zes jonge talenten kunnen nog de DTM Trophy-titel winnen, wordt het Colin Ceresani?

Uitgegeven door Peter Vader • 20 september 2022 08:25

MüNCHEN/SPIELBERG - Een sextet strijdt om de titel in de DTM Trophy. Voorafgaand aan races nummer 11 en 12 van dit seizoen op de Red Bull Ring in Oostenrijk (23 tot en met 25 september) hebben zes coureurs nog een theoretische kans op de felbegeerde titel in de talentenfabriek van het DTM-platform. Met nog vier races te gaan – twee in Stiermarken, twee in Hockenheim – zijn er nog 116 punten te behalen, 25 per overwinning, drie per poleposition en één voor de snelste raceronde. Met 178 punten is Tim Heinemann (GER) de soevereine leider van het klassement in de Toyota Supra van de Toyota Gazoo Racing Germany powered by Ring-Racing. 60 punten scheiden de 23-jarige van de als tweede geplaatste Nederlander Colin Caresani (118) in de Project 1 BMW. De Nederlander verspeelde zijn positie als koploper in het kampioenschap tijdens het weekend in Spa-Francorchamps. Op zaterdag kwam hij niet verder dan P7 en op zondag ging hij in België zelfs met lege handen naar huis met een P13. Na Caresani is de 17-jarige Theo Oeverhaus (GER, 117) nog een punt verder verwijderd van de lijstaanvoerder is de 17-jarige Theo Oeverhaus (GER, 117) in de Walkenhorst BMW. De cirkel van titelkandidaten wordt uitgebreid met de Braziliaan Thiago Vivacqua (92) in de Heide-Audi, de Fransman Edouard Cauhaupé (72) in de BWT Mücke Mercedes-AMG en de enige 16-jarige Daniel Gregor (GER, 69) in de Porsche van KÜS Team Bernhard op de vierde, vijfde en zesde plaats in het klassement. Het feit dat coureurs uit vier landen deel uitmaken van het titelsextet onderstreept het internationale karakter van de raceserie.

DTM Trophy Colin Caresani (NLD Nr47) Project 1 BMW en Edouard Cauhaupé (FRA Nr48) BWT Mücke Mercedes-AMG
Colin Caresani (NLD Nr47) Project 1 BMW en Edouard Cauhaupé (FRA Nr48) BWT Mücke Mercedes-AMG

Toyota-coureur Heinemann heeft zelfs al een titelkans op de Red Bull Ring, want als hij zondag met een voorsprong van 58 of meer punten op zijn achtervolgers terugreist naar Duitsland, kan de tweede titelwinst na 2020 hem niet meer worden afgenomen. Uwe Kleen, teambaas van Toyota Gazoo Racing Duitsland powered by Ring-Racing, schat de kansen op een vroege titelwinst echter als zeer laag in en verwijst niet in de laatste plaats naar het extra gewicht van 25 kilogram voor de overwinning in de race van zondag op Spa-Francorchamps, die een bijzonder negatieve invloed zal hebben op het snelle Grand Prix-circuit van 4,318 kilometer in Oostenrijk met zijn lange bergopwaartse passage. Uwe Kleen is in ieder geval vol lof over zijn coureur. "Hij luistert naar het team en voert alle taken goed en consistent uit", zegt Kleen, "en hij kan gewoon hard rijden."

Tim_Heinemann_Toyota_DTM_Trophy_2022
Tim Heinemann onderweg op Spa met zijn Toyota

Geen enkele coureur scoorde punten in elke race, zelfs Heinemann niet. Caresani, Oeverhaus en Cauhaupé gingen tot nu toe twee keer met lege handen naar huis, Vivacqua drie keer en Gregor vier keer. De punten voor de kwalificatie en voor de snelste raceronde hebben ook een niet onaanzienlijk aandeel in het vergaren van punten. Heinemann heeft al 15 extra punten aan zijn account toegevoegd, Gregor acht, Vivacqua en Cauhaupé elk zeven en Caresani en Oeverhaus elk vier. Vijf overwinningen dit seizoen bewijzen de indrukwekkende prestatie van Heinemann, die in 2020 van simracen naar de DTM Trophy steeg. Caresani behaalde tot nu toe twee overwinningen, Oeverhaus, Gregor en Louis Henkefend (GER, Project 1 BMW) elk één. Vivacqua, dat tot nu toe vier keer op het podium stond, en Cauhaupé, eenmaal op het podium, hebben hun hoop op een eerste zege nog niet opgegeven.

De DTM Trophy-races beginnen op zaterdag en zondag om 15:15 uur CEST, die live worden uitgezonden door ServusTV - ook in Duitsland - en via DTM TV (tv.dtm.com).

Spannende_gevechten_om_posities_kenmerken_de_DTM_Trophy_T._Vivacqua_BRA_Nr31_Heide_Audi_DTM_Trophy_2022_04_NYrburgring
Spannende gevechten om posities kenmerken de DTM Trophy: T. Vivacqua (BRA) Nr31 Heide Audiop de Nurburgring

DTM logo

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS