Formule 1

Zandvoort-directeur Robert van Overdijk niet verrast door vertrek Jumbo

Uitgegeven door Bart • 2 juni 2023 14:01

Circuit Zandvoort en de Dutch Grand Prix zijn niet verrast dat Jumbo na dit seizoen vertrekt als sponsor. De supermarktketen had een contract voor drie seizoenen en dat loopt na dit jaar af. In eerdere gesprekken was al aan de organisatie medegedeeld dat Jumbo zou stoppen.

Max Verstappen


Algemeen directeur van Circuit Zandvoort Robert van Overdijk reageerde bij de NOS op het nieuws. "Als dat ons verrast zou hebben, zouden we niet met elkaar communiceren. Het is niet leuk dat ze gaan stoppen, maar we zijn niet verrast", zegt Van Overdijk in de paddock in Barcelona.

"Jumbo was absoluut belangrijk voor Zandvoort. Vroeger al met de Jumbo Racedagen die we samen deden en Jumbo is één van de eerste bedrijven geweest die in ons verhaal geloofd heeft om die Grand Prix terug naar Nederland te halen. Nederland deed dat toen nog niet, Jumbo was één van onze zes Eventpartners."

Volgens Van Overdijk heeft Jumbo zijn stempel gedrukt op de vrijdag van een F1-weekend. "We zijn nu op de vrijdag bij de Grand Prix van Spanje en je kunt bijna een kanon afschieten. Jumbo heeft er samen met ons voor gezorgd dat we aan de wereld hebben laten zien dat ook de vrijdag een hele mooie en fantastische dag is tijdens een Formule 1-weekend. En dat je ook die kunt uitverkopen. Ze hebben ervoor gezorgd dat zo'n vrijdag bij een andere doelgroep terecht kan komen."

Bang voor financiële tegenslag is de circuitdirecteur niet. "We hebben zes fantastische hoofdsponsoren. Daar valt er nu één van weg. Dat wisten we dat dit zou komen. Je merkt dat de belangstelling vanuit het bedrijfsleven nog steeds overweldigend is. We zijn met heel veel partijen in gesprek. Daar maken we ons geen zorgen over."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS