Formule 1

Zak Brown ziet toekomstige wereldkampioen in Oscar Piastri: "Vroege signalen van een wereldkampioen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 mei 2023 15:15

Van de drie rookies die dit jaar hun full-time debuut maakten, is Oscar Piastri de enige die erin slaagde om van de nul af te komen in het kampioenschap. De Australische McLaren-coureur liet in de eerste races van het seizoen zien dat hij een talent is waar zeker rekening mee gehouden moet worden. McLaren-CEO Zak Brown zegt dat Piastri zomaar wereldkampioen kan worden.

Zak Brown Oscar Piastri

In de eerste vijf races van het seizoen scoorde de man uit Melbourne vier punten en heeft hij de veertiende positie in het kampioenschap in handen. Het team van McLaren wordt steeds sneller, de verwachting is dan ook dat Piastri komende maanden nog meer punten op het rostrum zal krijgen. De McLaren-CEO vertelde eerder al dat hij in Lando Norris een potentiële wereldkampioen ziet, maar stelt nu ook dat zijn Australische teamgenoot een kans maakt om wereldkampioen te worden.

“Je kunt wel zeggen dat we zeer onder de indruk van hem zijn. Hij heeft nog geen grote fouten gemaakt”, wordt Brown geciteerd op GPToday.net. "Natuurlijk heeft hij wel hier en daar een verremming, maar dat is typerend voor iemand die de grenzen op aan het zoeken is. De vroege signalen laten ons zien dat we een toekomstig wereldkampioen in handen hebben. Nu moeten wij nog hard aan het werk om hem een snellere auto te geven."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS