Formule 1

Yuki Tsunoda temperamentvol na tijdstraf: "Was een belachelijke straf"

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 juni 2023 10:01

Yuki Tsunoda reed een sterke race in Barcelona, maar kreeg na een incident met Guanyu Zhou een forse straf van vijf seconden. Hierdoor eindigde de Japanse teamgenoot van Nyck de Vries op de twaalfde plaats en viel hij dus buiten de punten. Tsunoda liet op een temperamentvolle wijze weten dat hij het niet met de beslissing eens was.

Yuki Tsunoda

Tsunoda en zijn Aziatische concullega konden elkaar bij het inrijden van de eerste bocht nog maar nauwelijks ontwijken. Zhou probeerde de Japanner buitenom in te halen en raakten elkaar nét niet, maar dat kwam omdat Zhou hem ontweek en de uitloopstrook nam. Zhou was woedend en de stewards gaven hem gelijk.

Na de race sprak Tsunoda bij Motorsport.com zijn woede uit: "Het was een belachelijke straf! Het voelt echt oneerlijk. Toen ik hem zag aankomen, gaf ik hem ruimte. Ik had het gevoel dat hij al snel opgaf. Hij ging naar de buitenkant en hij deed alsof hij van de baan was geduwd. Dat was helemaal niet zo. Er was zeker nog ruimte aan de buitenkant. Ik zette hem wel onder druk, maar er was nog steeds ruimte. Ik snap niet goed waarom ik een straf kreeg. Het voelt oneerlijk en wreed."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS