Formule 1

Yuki Tsunoda hoopt positief momentum door te trekken naar 2023: "Ik was dan altijd aan het stressen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 december 2022 09:31

Yuki Tsunoda reed afgelopen jaar zijn tweede seizoen in de Formule 1. Net als in 2021 deed hij dit bij AlphaTauri. De Japanner kijkt positief terug op het gedraaide seizoen. Alhoewel het niet zonder slag of stoot verliep, denkt hij wel dat hij zijn tweede seizoen in de sport met goed gevolg heeft afgerond en dat er een duidelijke ontwikkeling te zien is geweest.

Yuki Tsunoda

Samen met AlphaTauri kende Tsunoda op sportief gebied een zwaar jaar. De AT03 kon niet presteren wat zijn voorganger presteerde. Het team eindigde slechts op de negende positie in het kampioenschap, hun slechtste seizoen sinds 2018.

Op persoonlijk gebied zag Tsunoda zichzelf wel stappen maken. Dat vertelde hij tegenover de internationale media: "Over het algemeen ben ik best tevreden, vooral nu ik in de raceweken relaxter ben, vooral op de donderdag en de vrijdag. Vroeger wist ik niet hoe ik die weken in moest gaan en ik was dan altijd aan het stressen. Nu kan ik me meer ontspannen, ook weet ik nu hoe ik me aan elke situatie kan aanpassen. Ik hoop dat ik dit momentum kan vasthouden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS