Formule 1

Yuki Tsnuoda vanaf 2026 bij Aston Martin Honda? "We hopen dat hij een kandidaat is"

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 mei 2023 11:06

Vanaf 2026 keert Honda terug op de Formule 1-grid. Dan wordt het Japanse bedrijf motorleverancier van Aston Martin. Het nieuws werd enkele uren geleden bekend gemaakt en nu al zijn er speculaties over welke coureur vanaf 2026 voor het Britse team rijdt. Yuki Tsunoda is de enige Japanner op de grid en wordt direct genoemd als mogelijke keuze voor Aston Martin Honda.

Yuki Tsunoda Honda

Tsunoda is momenteel bezig aan een solide derde seizoen bij AlphaTauri. Bij het Italiaanse team rijdt men met Red Bull Powertrains, een krachtbron ontwikkelt door Red Bull, met ondersteuning vanuit Honda. Tsunoda kwam juist door zijn connecties met het Honda-project in aanraking met AlphaTauri.

Hij was namelijk onderdeel van het Honda Formula Dream Project en debuteerde in 2021 in de Formule 1. Na twee ietwat wisselvallige seizoen naast Pierre Gasly is hij dit jaar teamleider naar de debuterende Nyck de Vries. Honda Racing Corporation-president, Koji Watanabe, vertelde kort na de bekendmaking dat hij denkt over een Japanse coureur. Hij noemde de naam van Tsunoda: "Natuurlijk zijn er Japanse coureurs waar het een uitdaging voor zou zijn en we zien ze graag als kandidaten. We zijn blij dat Yuki het goed doet. We hebben nog drie jaar, dus het is te vroeg om iets te zeggen. We hopen dat hij een kandidaat is, maar het is aan het team."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS