Formule 1

"Wow...!" Aston Martin F1-teambaas Mike Krack na podium Alonso: "Beide voeten op de grond houden"

Uitgegeven door Bart • 9 maart 2023 20:21

De derde plaats van Fernando Alonso in Bahrein kwam ook voor Aston Martin-teambaas Mike Krack als een verrassing. Natuurlijk was de Luxemburger op de hoogte van de snelheid van de AMR23 en de ontwikkelingen die het team heeft doorgemaakt, maar dromen van een podium deed hij voorafgaand aan het weekend in Bahrein niet.

Aston Martin Fernando Alonso


Na de openingsronde had Alonso posities verloren aan Lewis Hamilton en George Russell, mede door een tikje van teamgenoot Lance Stroll. De Spanjaard wist zich knap terug te vechten met fraaie inhaalacties op Hamilton en Carlos Sainz. Daarnaast was er de uitvalbeurt van Charles Leclerc die Aston Martin goed uitkwam.

Op de website van de Formule 1 krijgt Krack de vraag voorgelegd of de prestaties in Bahrein de verwachtingen overtroffen hebben. "We moeten de grond onder onze voeten niet verliezen en dromen over meer podiums. We wisten dat we niet slecht waren en een goede race pace hebben, maar er kunnen in een race zo veel dingen fout gaan. Na twee ronden droomde ik echt niet van het podium als ik eerlijk ben. Je moet ook kijken hoe de race verloopt. De uitvalbeurt van Charles hielp ook mee. We mogen dromen van podiums, maar moeten er niet zo maar vanuit gaan."

Ook Krack was onder de indruk van het optreden van de 41-jarige Alonso. "Met recht kun je zeggen 'wow'. Op ieder aspect was hij goed. De snelheid, het pushen, het lezen van de race. Het was geweldig om te zien."

Het verhaal van Lance Stroll was eigenlijk ook ondenkbaar. Kort na een fietsongeluk stond de Canadees er toch, hetzij met fysieke problemen. Zeer knap reed hij naar de zesde positie. "Lance heeft niet getest, had een technisch probleem op vrijdag, daarna stress in de kwalificatie door het missen van de weegbrug en er werd in Q1 ook nog een tijd afgenomen voor track limits. Bovendien had hij niet op harde banden getraind. Er is een hype rondom het podium van Fernando, maar je moet ook de complimenten aan Lance geven voor zijn prestatie."

Het gat naar Red Bull is nog fors, maar Krack hoopt het te kunnen dichten. "We weten niet hoeveel management Red Bull heeft moeten doen, maar dit was een comfortabele race voor hen. We hebben pas één goed resultaat binnen, maar vechten wel met teams die normaal ver voor ons stonden. We moeten respectvol en nederig blijven en we zien wel hoe het verder gaat. Natuurlijk willen we nog een stap naar voren maken, maar zeggen niet dat we snel Red Bull zullen verslaan. Laten we beide voeten op de grond houden, hard werken en wellicht zijn we in Jeddah wel het vierde, vijfde of zesde snelste team."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS