Formule 1

Williams heeft nog geen keuze gemaakt: "Onder de indruk van Logan Sargeant"

Uitgegeven door Bart • 15 augustus 2022 18:48

Williams-teambaas Jost Capito is ervan overtuigd dat Logan Sargeant ooit de Formule 1 zal halen. De 21-jarige Amerikaan staat in zijn eerste seizoen in de Formule 2 op de derde plaats en zal in Austin de eerste vrije training voor Williams voor zijn rekening nemen. Capito verwacht in de toekomst veel van de Amerikaan. Wellicht neemt hem hij komend jaar al de rol van Nicholas Latifi over.

Logan Sargeant


"In de toekomst zal Logan zeker in de Formule 1 actief zijn, daar ben ik absoluut van overtuigd", aldus Capito op de officiŽle website van de Formule 1. "We zijn onder de indruk van hoe hij presteert. Het is pas zijn eerste jaar in de Formule 2. We hebben geen druk op hem gelegd en hij krijgt de tijd om zich te ontwikkelen. Tot nu toe zijn we echt onder de indruk hoe snel hij alles onder controle krijgt."

Sargeant heeft dit jaar twee races gewonnen in de Formule 2 en staat momenteel op de derde plaats achter Felipe Drugovich en Theo Pourchaire. De Amerikaan zal in de top 5 moeten eindigen om voldoende punten te behalen op zijn superlicentie als hij komend jaar al in de Formule 1 zou willen rijden. Wellicht zou hij zelfs Nicholas Latifi al kunnen vervangen.

"Het is best tricky om een beslissing te nemen over een Formule 2-coureur als het seizoen nog niet is afgelopen. Dat maakt ook uit voor onze beslissing. We hebben verschillende opties voor komend seizoen en zullen kiezen voor de optie die het beste voor het team is. Op dit moment is het nog te vroeg om een beslissing te nemen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS