Formule 1

Williams Racing en Nicholas Latifi hebben bevestigd dat ze aan het einde van het seizoen 2022 uit elkaar gaan

Uitgegeven door Peter Vader • 23 september 2022 09:36

De geruchten zongen al in het rond en er werd in de pers openlijk over gespeculeerd, maar nu is het een feit. Williams Racing en Nicholas Latifi hebben vandaag bevestigd dat ze aan het einde van het seizoen 2022 uit elkaar gaan er een einde komt aan hun contractuele verbintenis. Nicholas Latifi maakte zijn Formule 1-debuut bij Williams Racing tijdens de Grand Prix van Oostenrijk in 2020 en heeft tot nu toe 55 Grand Prix-starts gemaakt, waarbij hij 7 kampioenschapspunten scoorde, waaronder bij zijn debuut bij de Hongaarse Grand Prix van 2021. Na te hebben bevestigd dat Alex Albon volgend jaar en daarna zal doorgaan, zal Williams Racing te zijner tijd zijn volledige coureursopstelling voor 2023 bekendmaken.

Nicholas_Latifi F1 Williams portret
Nicholas Latifi

Nicholas Latifi: "Ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen bij Williams Racing te bedanken - alle mensen in de fabriek en degenen met wie ik op het circuit werk - voor de afgelopen drie jaar. Mijn eerste F1-debuut werd uitgesteld vanwege de pandemie, maar uiteindelijk gingen we in Oostenrijk aan de slag en hoewel we samen niet de resultaten hebben behaald die we hadden gehoopt, was het nog steeds een fantastische reis. Het behalen van die eerste punten in Hongarije vorig jaar was een moment dat ik nooit zal vergeten, en ik zal doorgaan naar het volgende hoofdstuk van mijn carrière met speciale herinneringen aan mijn tijd bij dit toegewijde team. Ik weet dat niemand van ons zal stoppen met alles in het werk te stellen tot het einde van het seizoen.

Jost_Capito_teambaas_F1_Williams
Jost Capito, teambaas F1 Williams

Jost Capito, CEO en teambaas: "Namens het hele team wil ik Nicholas enorm bedanken voor zijn drie jaar hard werken bij Williams. Hij is een geweldige teamspeler die een geweldige houding heeft ten opzichte van zijn collega's en werk en die door het hele bedrijf geliefd en gerespecteerd wordt. Onze tijd samen loopt nu ten einde, maar ik weet dat hij er alles aan zal doen om het maximale eruit te halen voor de rest van dit seizoen. We wensen hem het allerbeste voor zijn toekomst, zowel in als buiten de cockpit."

Nicholas_Latifi_Williams_F1

Nicholas_Latifi_F1_Williams_actie_GP_Italy_2022

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS