Formule 1

Werk aan de winkel voor Toto Wolff, 26 punten na 3 GP's is de slechtste seizoensstart voor Mercedes sinds jaren...

Uitgegeven door Peter Vader • 27 maart 2024 12:01

Na twee loodzware races in Bahrein en Saoedi-Arabië is voor Mercedes ook in Australië een weekend voorbijgegaan om zo snel mogelijk te vergeten. Erger kon het niet met beide auto’s uitgevallen en bovendien een kapitaal verslindende crash. Anno 2024 zijn we minder onder de indruk van een crash omdat de coureur weliswaar een flinke klapper maakt, maar bijna altijd ongedeerd uitstapt. Hulde aan de huidige constructeurs en veiligheidsvoorschriften, want de crash van Russell had hem nog niet zo heel lang geleden zijn leven kunnen kosten! Het Brackley-team verliet Melbourne dus in mineur met nul punten.

George_Russell_GP_Australia

"Brutaal en pijnlijk"
Naast Russell’s crash waren er problemen met zijn power unit voor Lewis Hamilton. Dat bevestigde dat de revolutionaire W15, waar voor het seizoen zoveel van werd verwacht, niet reageert zoals het team had verwacht. Bij Mercedes ondervinden ze veel correlatieproblemen en dit dreigt ook toekomstige ontwikkelingen te ondermijnen. Het was in Australië een “brutaal en pijnlijk” moment. Sinds de regelgeving in 2022 veranderde, heeft Brackley nooit meer een čcht competitieve eenzitter kunnen maken. Toto Wolff is zich ook bewust van dit probleem en sprak na de GP van Australië over de ingewikkelde situatie van het team.

"Natuurkundig probleem"
“Ons probleem is een natuurkundig probleem. Filosofie of organisatie hebben er niets mee te maken. Er is iets met deze auto’s dat we niet begrijpen. Vroeger zouden we het gemakkelijker hebben begrepen. Ik moet optimistisch zijn en niet toestaan dat negatieve gedachten ons beďnvloeden. Ik moet de ploeg motiveren”, onderstreepte de Oostenrijkse teambaas en vervolgde: “Ik ben hier om een bijdrage te leveren, maar als iemand een idee heeft wat er speelt, dan vraag ik hem het mij te vertellen. Ik zal luisteren naar iedereen die iets goeds kan doen voor dit team. Dat is het enige wat mij interesseert. "

De moed niet verliezen
Toto Wolff wil ondanks de ingewikkelde situatie de moed niet verliezen en is ervan overtuigd dat Mercedes zich ook kan herstellen zoals Ferrari en McLaren dat deden. Hij zei verder: “We hebben de vooruitgang gezien die McLaren en Ferrari in korte tijd hebben weten te boeken. Het zijn een aantal dingen die ervoor zorgen dat de auto werkt. Als je de juiste sleutel vindt, is het alsof je een aan/uit-schakelaar omdraait. We moeten verder doorgaan met onderzoeken en begrijpen”. Als je al decennialang de Formule 1 teams gadeslaat, dan kun je niet anders concluderen dat het er inderdaad op lijkt dat Mercedes de technische finesses van zijn W15 niet onder de knie krijgt.

Toto Wolff F1 Mercedes verliest de moed nietToto Wolff na de frustrerende resultaten in 2024: “Ons probleem is een natuurkundig probleem. Filosofie of organisatie hebben er niets mee te maken."



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS