Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Wereldkampioen Rally Kalle Rovanperä racet in Porsche Carrera Cup Benelux 2024 voor RedAnt Racing

Uitgegeven door HJ van Keulen • 9 februari 2024 21:01

Dubbel wereldkampioen rally Kalle Rovanperä maakt in 2024 zijn debuut op circuit door deel te nemen aan de Porsche Carrera Cup Benelux. Rovanperä start in vier van de zes meetings, aan het stuur van een bolide van RedAnt Racing.

RedAnt Racing

De Porsche Carrera Cup Benelux bestaat uit zes meetings, en is voorbehouden aan de Porsche 911 GT3 Cup (992). Rovanperä is ervan overtuigd dat dit voor hem een geschikte eerste stap in de circuitracerij is.

“De Porsche Carrera Cup vormt mijn debuut in het circuitracen”, stelt Kalle Rovanperä in een persbericht van partner Unibet. “RedAnt Racing is altijd op zoek naar jonge talenten die ze op weg willen zetten naar een succesvolle carrière in de circuitracerij. Op basis van de uitgebreide gesprekken die we hebben gehad ben ik er zeker van zowel het kampioenschap als het team me een uitstekende kans bieden om van het circuit te proeven, er te racen en er beter in te worden. Ik wil dan ook Unibet, RedAnt en Toyota Gazoo Racing van harte bedanken om dit mogelijk te maken!”

RedAnt Racing

De wedstrijden waar Rovanperä aan de start zal staan worden binnen afzienbare tijd bevestigd. “Ik start in vier van de zes meetings dit seizoen”, onthult de dubbele WRC-wereldkampioen al.

RedAnt Racing-teameigenaar Bert Redant kijkt ontzettend uit naar het debuut van Rovanperä. “Bij RedAnt Racing zijn we uiteraard in de wolken om met dubbel wereldkampioen Kalle Rovanperä aan de Porsche Carrera Cup Benelux te kunnen deelnemen. Nadat we samen met Marc Goossens het team de afgelopen twee seizoenen grondig hebben geherstructureerd is dit het beste bewijs van onze ambities en plannen voor de nabije toekomst”, stelt Redant.

“Ik ben heel blij dat Kalle bij RedAnt Racing in actie zal komen”, voegt team manager Marc Goossens daar aan toe. “Na ettelijke gesprekken met zijn rally-ingenieurs had ik door dat het niet alleen een talentvolle kerel is, maar dat hij ook over de juiste instelling beschikt om zijn carrière op een professionele manier aan te pakken. Dat motiveert me enorm, en ik kan haast niet wachten om Kalle bij zijn eerste stappen in de circuitracerij te begeleiden.”

RedAnt Racing

De Porsche Carrera Cup Benelux 2024 bestaat uit zes meetings in België, Nederland, Italië en Oostenrijk. Meer informatie over het kampioenschap vindt u op www.carreracupbenelux.com.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS