Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Tijdens de NLS-69e ADAC Westfalenfahrt mikt Tim Heinemann op een topresultaat met zijn Falken-Porsche 911

Uitgegeven door Peter Vader • 20 juni 2024 12:01

Drie weken na de verkorte 24-uursrace op de Nürburgring keert Tim Heinemann terug op de Nürburgring-Nordschleife. Tijdens de NLS3, de 69e ADAC Westfalenfahrt, zal de 26-jarige achter het stuur kruipen van een Falken Motorsports-Porsche 911 GT3 R. De DTM-coureur van vorig jaar deelt het voertuig met Porsche-veteraan Martin Ragginger.

Tim_Heinemann_portret
Tim Heinemann (Foto: Gruppe C Photography)

Heinemann en zijn Oostenrijkse teampartner zitten achter het stuur van de Porsche met startnummer #4. Na de twee races bij de NLS-seizoensopener en de races bij de ADAC 24h Qualifiers, die dit jaar voor het eerst deel uitmaakten van de Nürburgring Endurance Series, leidt de Falken Porsche met startnummer #4 het algemeen klassement in de NLS Speed Trofee. Het Falken-team wist tot nu toe drie van de vier races te winnen. Samen met Sven Müller vierde Heinemann zijn eerste eindoverwinning op de Nordschleife als onderdeel van het kwalificatie evenement.

De 69e ADAC Westfalenfahrt gaat komende zaterdag om 12:00 uur van start. Daarvoor vindt vanaf 08:30 uur een kwalificatiesessie van 90 minuten plaats op de Nordschleife. Fans kunnen de hele racedag van de populaire raceserie volgen in de officiële livestream via YouTube.

Tim Heinemann: "Wij leiden de NLS Speed ​​Trophy, het klassement voor GT3-voertuigen, met startnummer 4 en willen onze voorsprong hier verdedigen. Ik kijk uit naar een geweldig weekend met mijn teamgenoot Raggi en het hele Falken Motorsports-team."

Tim_Heinemann_Falken_Porsche_bron_Gruppe_C_PhotographyTim Heinemann kruipt komend weekend op de Nürburgring-Nordschleife achter het stuur van een Falken Motorsports Porsche 911 GT3 R en deelt de auto met Porsche-veteraan Martin Ragginger (Foto: Gruppe C Photography)Nurburgring_Langstrecken_Serie_logo


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS