Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

De 69e ADAC Westfalenfahrt zet de Nürburgring Endurance Series voort: Walkenhorst is er klaar voor!

Uitgegeven door Peter Vader • 20 juni 2024 21:01

Na de 24-uursrace op de Nürburgring gaat de Nürburgring Endurance Series verder. De 69e ADAC Westfalenfahrt markeert de start van de tweede helft van het seizoen voor het populaire endurance-kampioenschap op de Nordschleife. Walkenhorst Motorsport zet drie auto's in voor de vier uur durende race: een Aston Martin Vantage GT3, een BMW M4 GT4 en een Hyundai i30N. "Na de 24-uursrace staan we natuurlijk ook op de Nürburgring-Nordschleife, onze thuisbasis in de autosport. Onze Aston Martin start in het SP9 Pro-Am-klassement – hier mikken we op een goed resultaat met onze mix van jonge talenten en ervaring! We zijn bijzonder verheugd dat Sami, als Walkenhorst-coureur, zijn première viert in de Aston Martin GT3", zegt Managing Director Jörg Breuer.

Nürburgring Endurance Series 69e ADAC Westfalenfahrt Walkenhorst Aston Martin Foto 1Aston Martin Vantage GT3 (Foto: Michael Schildknaap)

Aan het stuur van de Aston Martin Vantage GT3 zitten twee getalenteerde jonge coureurs, Sami-Matti Trogen uit Finland en Benjamin Mazatis uit Duitsland. Beiden hebben op de Nordschleife al ervaring opgedaan met GT3-auto's van het team uit Melle (D) en lieten ze een goede snelheid zien. Het rijderstrio wordt gecompleteerd door Anders Buchardt uit Noorwegen, die al met WMS op de Nordschleife en het 'Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS' heeft geracet en dus veel ervaring heeft in GT3-auto's.

In de SP10-klasse neemt het raceteam uit Nedersaksen (D) het opnieuw op tegen de GT4-toppers. In de races tot nu toe dit seizoen, heeft de klasse indruk kunnen maken met een groot aantal deelnemers en spannende autosport. De BMW M4 GT4 wordt bestuurd door de twee Walkenhorst Motorsport-veteranen Aris Balanian en Florian Weber. De derde coureur is de getalenteerde Brit Joseph Warhurst, die onlangs de tweede plaats in zijn klasse behaalde tijdens de 24-uursrace op de Nürburgring.

Nürburgring Endurance Series 69e ADAC Westfalenfahrt Walkenhorst BMW M4 GT4 Foto 2BMW M4 GT4 (Foto: Swoosh Motorsport Communicatie)

De VT2-FWD-klasse toont ook spannende en felbevochten autosport binnen de Nürburgring Endurance Series. Walkenhorst Motorsport zet opnieuw een Hyundai i30N in de klasse in voor de productiegerichte toerwagens tijdens de 69e ADAC Westfalenfahrt. Bennet Ehrl zal de Koreaanse auto samen met de snelle Brit Tom Edgar besturen.

Nürburgring Endurance Series 69e ADAC Westfalenfahrt Walkenhorst Hyundai i30N logo Foto 3Hyundai i30N (Foto: Swoosh Motorsport Communicatie)

"Voor ons als team is het essentieel dat we met de Aston Martin Vantage op de Nordschleife data blijven verzamelen, zodat we onszelf en de auto constant kunnen ontwikkelen. Bovendien zijn deze races al het begin van onze voorbereiding op de 24-uursrace in 2025!", zegt Niclas Königbauer, Managing Director Walkenhorst Motorsport.

De 69e ADAC Westfalenfahrt gaat aanstaande zaterdag om 12.00 uur van start. Daarvoor vindt vanaf 8.30 uur een kwalificatiesessie van 90 minuten plaats op de voormalige F1-omloop van de Nordschleife. Racefans kunnen de hele racedag van de populaire raceserie volgen in de officiële livestream via YouTube.

Nürburgring Endurance Series 69e ADAC Westfalenfahrt Walkenhorst Aston Martin logo Foto 4Foto: Michael Schildknaap

Foto's: communicatiebureau GT-Platz RUG (Jonas Plümer)Nurburgring_Langstrecken_Serie_logo


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS