Formule 1

Weersverwachting Formule 1 in Zandvoort - het weer kantelt de goede kant op met een mooi en droog raceweekend

Uitgegeven door Ed Aldus • 1 september 2021 10:31 • Print artikel

Het is bijna zover! In het weekend wordt dan eindelijk voor het eerst in 36 jaar de Nederlandse Grand Prix in Zandvoort verreden. Speciaal voor RaceXpress blikt professioneel weerman Ed Aldus vooruit op het weer van de komende dagen. Er is goed nieuws voor de Formule 1-toeschouwers en de F1 fans van Max Verstappen. Het weer ziet er uitstekend uit dankzij een hogedrukgebied dat zich verplaatst naar Scandinavië.

CM.com Circuit Zandvoort

Op vrijdag worden de eerste vrije trainingen verreden onder droge omstandigheden. Er zijn zonnige perioden afgewisseld door wolkenvelden en de temperatuur loopt in het duingebied op naar 19 graden. Er staat een matige noordoostenwind, windkracht 3.

Zaterdag ziet het weer er tijdens de laatste vrije training en de kwalificatierondes goed uit. Er zijn zonnige perioden en het blijft droog. De wind waait matig uit het oosten, windkracht 3. In de temperatuur komt niet veel verandering, het wordt opnieuw 19 graden.

Op zondag is het tijdens de Grand Prix droog met flink wat zon. In de middag wordt het 23 graden en staat er een matige oostenwind, windkracht 3. Bron: weerman Ed Aldus

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS