Formule 1

Weerbericht voor de Grand Prix van Spanje: kans op regen op zaterdag en zondag

Uitgegeven door Bart • 3 juni 2023 07:30

De Formule 1 gaat dit weekend verder op het Circuit de Catalunya in Barcelona. Het is de afsluiter van een triple-header met Imola en Monaco, al ging de race in Imola niet door vanwege hevige regenval en overstromingen. De race in Monaco werd gewonnen door Max Verstappen, maar ook die race werd beïnvloed door regen. Dit weekend in Barcelona is er weer opnieuw kans op enkele buien.

Max Verstappen


De beste dag van het weekend wat betreft het weer is de vrijdag. Tijdens de vrije trainingen blijft het droog en wisselen zon en wolken elkaar af. De temperatuur komt uit op 23 graden en de kans op regen bedraagt een kleine 20 procent.

Op zaterdag lijkt het tijdens de derde vrije training gewoon droog te blijven, maar gedurende de middag neemt de kans op buien toe. De regenkans bedraagt voor de middag zo'n 50 procent. Zaterdag wordt het een graad kouder dan op vrijdag met 21 à 22 graden.

Tijdens de racedag op zondag wordt het opnieuw wisselvallig. Er komen buien voor rond Barcelona, al bedraagt de kans op neerslag opnieuw zo'n 50 à 60 procent. Met 22 graden is het koeler dan we normaal van de Spaanse Grand Prix gewend zijn.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS