Formule 1

Weerbericht voor de Grand Prix van Saoedi-ArabiŽ: Zon en warm in Jeddah

Uitgegeven door Bart • 17 maart 2023 09:02

De Formule 1-wereld maakt zich op voor het tweede raceweekend van dit jaar. Het weekend in Jeddah, Saoedi-ArabiŽ, kent hetzelfde verloop als het eerste weekend in Bahrein. De eerste en derde vrije training worden onder daglicht verreden en de tweede vrije training, de kwalificatie en de race zijn onder kunstlicht. Hieronder blikken we vooruit op het weer voor de komende dagen.

Jeddah Corniche Circuit


Het Jeddah Corniche Circuit zal het hele weekend droog blijven, maar de coureurs moeten wel rekening houden met de wind en windstoten. Daardoor waait er mogelijk zand de baan op. Tijdens de eerste twee trainingen op vrijdag loopt de maximum temperatuur op tot 28 graden. Daarbij moet gezegd dat het bij de eerste training 26 graden wordt en bij de tweede training is afgekoeld naar 23 graden.

Ook de zaterdag in Jeddah verloopt droog en zonnig. De wind lijkt iets minder stevig te zijn dan op vrijdag. De temperatuur ligt iets hoger dan een dag eerder, namelijk 27 graden tijdens VT3 en 25 graden tijdens de kwalificatie.

De weersvoorspelling voor de racedag op zondag blijft onveranderd. Het wordt weer een stralend zonnige dag in Jeddah. Tijdens de start van de race, om 18:00 uur Nederlandse tijd, ligt het kwik rond de 25 graden.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS