Formule 1

Weerbericht Monaco: Stralende vrijdag, kleine kans op regen op zaterdag of zondag

Uitgegeven door Bart • 26 mei 2023 07:30

De Formule 1 gaat dit weekend verder met de illustere Grand Prix van Monaco. Na de afgelasting van de race in Imola zijn alle blikken gericht op het weer. In Monaco is het doorgaans droog en zonnig, maar dit weekend kunnen de weergoden hun invloed op de race gaan hebben.

Monaco Ferrari


Op vrijdag kunnen de teams hun geplande programma afwerken. Er wordt een stralend zonnige dag voorspeld. De temperatuur komt tijdens de trainingen uit op 24 à 25 graden en de regenkans is nihil. De wind komt uit het zuidwesten, kracht 1.

De derde vrije training op zaterdag zal waarschijnlijk droog verlopen en ook de zon laat zich zien. Later op zaterdag neemt de kans op buien toe, al zal het tijdens de kwalificatie niet meer dan 20 procent zijn. De temperatuur loopt opnieuw op tot 25 graden.

De racedag op zondag verloopt gedeeltelijk bewolkt. Rond de start van de race om 15:00 bedraagt de regenkans zo'n 20 procent en natte wegen zorgen uiteraard voor een andere race dan bij droog weer. In de middag wordt in Monaco 24 graden.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS