Formule 1

Wat is het doel voor Hamilton in Melbourne na P3 in de kwalificatie? "Eerste worden"

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 april 2023 08:45

Lewis Hamilton leek in de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië eventjes op te gaan voor de pole position, maar de Brit kwam bedrogen uit. Aan het einde van Q3 moest hij Max Verstappen en zelfs teamgenoot George Russell voor zich dulden. De Mercedes-coureur was ondanks alles ontzettend blij met het resultaat.

Lewis Hamilton

"Ik ben hier zo blij mee. Dit was totaal onverwacht, ik ben zo trots op dit team”, verklaart Hamilton. "George deed het fantastisch vandaag en voor ons is het een droom om op de eerste twee rijen te staan. We werkten allemaal zo hard als we konden om terug vooraan te komen, dus om zo dicht bij Red Bull te staan is ongelooflijk", zo stak Hamilton van wal.

"Ik hoop dat we het ze morgen een beetje moeilijk kunnen maken en ik hoop op goed weer", doelde hij op Max Verstappen. Het doel van Hamilton is allesbehalve terughouden: "Eerste worden", vertelt hij met een brede glimlach.

Het vertrouwen komt onder andere voort uit het feit dat er, volgens Hamilton zelf, nog meer snelheid in de Mercedes zat: "De tweede ronde was niet zo goed als de eerste. Ik kwam in de laatste sector wel ietsje naar voren, maar uiteindelijk verloor ik een beetje in het begin van de ronde. Maar ik ben niet teleurgesteld, ik ben dankbaar voor deze positie en ik ga gewoon zo hard mogelijk werken om te proberen verder naar voren te komen", sluit Hamilton af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS