Formule 1

Wat doet Sebastian Vettel in Monaco? Hier zijn drie theorieën

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 mei 2023 09:01

Vrijdag verscheen Sebastian Vettel ineens op de Formule 1-paddock in Monaco. Bijna zeven maanden na zijn afscheid keerde hij terug op de paddock, maar niemand weet wat hij kwam doen. Wij hebben drie theorieën over het bezoekje van de Duitser aan de paddock.

Sebastian Vettel

Gewoon even buurten
Vettel reed tussen 2007 en 2022 in de Formule 1. Als dat ineens abrupt stopt, kun je last krijgen van heimwee. Aangezien dit de eerste race van het seizoen is in Europa zou het zomaar kunnen dat Vettel gewoon eventjes op bezoek gaat bij zijn oude teams in de hoop om wat bekende gezichten te zien. Dit deed hij onder andere bij het team van Aston Martin, die de beelden van de viervoudig wereldkampioen direct op hun socialemediakanalen deelden.

Gesprekken over mogelijke managementrol
Dit is de tweede theorie. Al voor zijn vertrek uit de Formule 1 gaf de Duitser aan dat hij een rol in het management bij een team niet uitsluit. Vettel reed voor BMW, Toro Rosso (AlphaTauri), Red Bull, Ferrari en Aston Martin. Er zijn dus genoeg plekken waar Vettel zich kan ontplooien tot een management mastermind. Enkele maanden geleden vertelde Red Bull-teambaas dat Vettel een bijdrage zou kunnen leveren aan het succes van Red Bull: “Hij is een van die jongens die irritant goed is in alles wat hij doet. Dus ik weet zeker dat als hij dat pad zou kiezen, hij er heel goed in zou zijn”, vertelde de Brit destijds.

Ook zijn laatste teambaas, Mike Krack, met wie hij ook al bij BMW werkte, denkt dat Vettel beschikt over ‘een persoonlijkheid en alle vaardigheden heeft die nodig zijn’ om een rol in het management van een Formule 1-team te bekleden.

null

Hamilton van advies voorzien
Een andere theorie is Lewis Hamilton voorzien van advies. Als één van de succesvolste coureurs uit de geschiedenis van de sport klinkt het misschien raar dat Vettel juist aan Hamilton advies moet geven, maar het kan echt. De laatste paar weken is de geruchtenmolen rondom een mogelijke overstap van Hamilton naar Ferrari flink gaan draaien. Het Mercedes-contract van de Brit loopt eind dit jaar af en kan dus vanaf volgend jaar voor de Scuderia rijden. Fernando Alonso gaf recent aan dat alleen Lewis Hamilton beschikt over het telefoonnummer van de viervoudig wereldkampioen. Aangezien Vettel zes seizoenen bij Ferrari heeft gereden, weet hij van de hoed en de rand. Vettel vertrok niet op zijn hoogtepunt bij het team en zal vast wel kunnen vertellen over de staat van het team. Het zou dan ook zomaar kunnen dat Vettel het Hamilton niet aan zal raden om te vertrekken naar het team van Ferrari.



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS