Formule 1

Wat als het F1-avontuur van Nyck de Vries strandt? "F1 mijn grootste droom, maar ik heb 'unfinished business' in Le Mans"

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 juni 2023 10:42

Alhoewel de Formule 1 dit weekend niet rijdt, kunnen racefans hun hart alsnog ophalen voor de honderdste editie van de 24 uur van Le Mans. Samen met Nico Hulkenberg en Fernando Alonso, die de race wonnen, is Nyck de Vries de enige coureur op de huidige F1-grid die de race reed. De Friese coureur schreef de race niet op zijn naam, maar hoopt ooit op het hoogste treetje te staan in Le Mans.

Nyck de Vries

Nyck de Vries rijdt dit jaar zijn eerste full time-seizoen in de Formule 1, maar scoorde in de eerste zeven races nog geen punten. Mochten de prestaties in de koningsklasse van de autosport niet verbeteren, ziet hij een terugkeer naar het World Endurance Championship wel zitten: “Ik heb een paar Le Mans-races in de LMP2-klasse gereden. Natuurlijk was F1 mijn grootste droom, maar ik heb daar zeker nog ‘unfinished business’”, zegt de 28-jarige AlphaTauri-coureur bij GiveMeSport.

Nyck de Vries


“Ik heb nog niet de kans gehad om voor de overwinning in Le Mans te vechten. Dat is iets wat hoog op mijn lijstje staat en waar ik in de toekomst graag voor zou willen vechten. Over het algemeen hou ik van endurance racing, ik blijf ernaar kijken en ik heb veel vrienden die daarin uitkomen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS