Formule 1

Wat Mattia Binotto zegt over zijn ontslag-geruchten als Ferrari-teambaas: "Totaal ongefundeerd!"

Uitgegeven door Peter Vader • 20 november 2022 12:01

Na het missen van de Braziliaanse GP, net als zijn Mercedes-tegenhanger Toto Wolff, is het teambazen-duo weer terug op het circuit in Abu Dhabi voor de seizoensfinale van 2022. Gedurende de afgelopen week hebben Italiaanse media gespeculeerd over het feit dat Ferrari-voorzitter John Elkann zou hebben besloten om Binotto voor 2023 te vervangen door de huidige Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur. "Ik had deze kwestie niet verwacht, dus laat me nu nadenken", lachte Ferrari-teambaas Mattia Binotto op zaterdag en vulde vervolgens aan dat met de "passie" die Ferrari omringt er ook "veel kritiek en geruchten" ontstaan.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto
Ferrari-teambaas Mattia Binotto: "Totaal ongefundeerd!"

Totaal ongefundeerd
"Toen deze speculaties naar buiten kwamen, had ik natuurlijk meteen een gesprek met mijn voorzitter John Elkann. Samen bespraken we openlijk wat de beste manier was om verder te gaan en we besloten hierover een verklaring af te geven", aldus Binotto in een bericht van GrandPx.news. "Dat was misschien wel de beste manier om alle speculaties te beëindigen en de verhalen overduidelijk speculaties zijn die totaal ongefundeerd zijn. Totaal ongefundeerd!"

Vrij relaxed
Binotto gaf wèl toe dat het "niet aan mij is om te beslissen of Elkann tussen nu en 2023 van gedachten zou veranderen en zei verder: “Maar ik ben er vrij relaxed onder. Ik denk dat als ik terugkijk op het seizoen, dan ja, we hebben een paar ups en downs gehad, maar ik denk dat we ons belangrijkste doel hebben bereikt, namelijk om weer competitief te zijn in het nieuwe tijdperk van de 2022-auto's."

John Elkann en Mattia Binotto
Ferrari CEO John Elkann (links) en Ferrari F1-teambaas Mattia Binotto (rechts)Logo_RaceXpress_on_YouTube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS