Autosport Internationaal Toerwagens • WRC

WRC: Toyota-chef Tommy Makinen geďnteresseerd in Lappi voor 2017 seizoen

Uitgegeven door Nick van den Berg • 6 februari 2016 13:15 • Print artikel

Toyota World Rally Championship baas, Tommy Makinen heeft aangegeven erg geďnteresseerd te zijn om Fins rallytalent Esapekka Lappi te contracteren voor 2017. Toyota maakt volgend jaar zijn rentree in het WRC met de nieuwe Yaris. In 2017 gaat er een hoop veranderen. Met name de aero van de auto’s wordt compleet anders.

Kris Meeke tekende een lange termijn contract bij Citroën en zo zag Makinen de Brit aan zijn neus voorbij gaan. Bij Toyota wil men graag talent met ervarenheid combineren. De 25 jarige Lappi heeft dat talent en boekte afgelopen seizoen twee overwinningen in het WRC2 kampioenschap met de nieuwe Skoda Fabia R5. Ook komend seizoen rijdt Lappi met de Fabia R5 en eindigde vorige week nog als tweede niet WRC in de Monte Carlo rally en finishte negende algemeen.

“Lappi is één van de meest gewilde en getalenteerde talenten uit de rallywereld. Ik geef hem graag een kans voor 2017 bij ons (Toyota)”, vervolgde Makinen. Mikko Hirvonen werd een tijdje geleden nog aangekondigd als test-/ontwikkelingsrijder te fungeren voor de Japanse renstal.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS