Karting • Karting Diversen

WJS Racing start hernieuwd seizoen met een supervorm! twee dagzeges, nog eens twee podiums en een poleposition!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 juni 2020 01:23 • Print artikel

STRIJEN – Dik twee maanden hadden de karttalenten van WJS Racing Team/Kartingshop.nl geen races meer gereden, maar het leek ze niet in het minste te deren, zo bleek bij de herstart van het seizoen. Teambaas Willem Jan Schoots heeft de zaken uitstekend op de rit, en had zijn rijders goed klaar gestoomd. Rookie Koen de Rooy won tijdens de eerste clubwedstrijd op de kartbaan in Strijen sinds corona het dagklassement bij de IAME X30 Junioren. Roberto Baas won het dagklassement in de Mini Parilla-klasse. Bovendien werden ook de tweede (Sam Voskuilen) en de derde plek (Senna van Soelen) bij de Junioren bezet door rijders van WJS Racing Team. En dan was bij de Junioren de poleposition ook nog eens voor WJS Racing-rijdster Isabella Baas!

1 2 en 3 WJS Racing top drie bij junioren

Kortom: het leek niet op te kunnen voor het topteam uit Halsteren. Teameigenaar Willem Jan Schoots was dan ook supertevreden met de geweldige resultaten op de Zuid-Hollandse piste. “We hebben toch een tijdje stilgezeten. Het was daardoor afwachten hoe het zou gaan.”

Zijn team was het jaar goed begonnen tijdens de eerste ronde van het NK IAME X30 in Mariembourg. En toen was daar ineens corona. Willem Jan: “We zouden vanaf maart heel veel wedstrijden gaan rijden. Na Mariembourg konden we ineens inpakken. Zes weken hebben we niet kunnen trainen. Zodra we weer groen licht hadden, zijn we twee, drie keer in de week gaan trainen. Dat resulteerde in dit geweldige weekend. We zijn er vol gas tegenaan gegaan.”

archief foto WJS Racing Kartshop.nl

Zijn line-up dit seizoen barst bovendien van het talent. In de IAME X30 Senioren-klasse komt Jayden Post uit voor WJS Racing (zondag in Strijen zesde). Bij de Junioren zijn dat Koen de Rooy, Sam Voskuilen, Senna van Soelen en Isabella Baas. Bij de Mini Parilla komt Roberto Baas namens WJS Racing uit en in de sterke Mini 60cc-klasse rijdt Luuk Taal, die zondag keurig zesde werd. Stuk voor stuk talentvolle rijders die hun mannetje staan in hun klasse.

Willem Jan was dan ook niet per se verbaasd dat zijn rijders voorin eindigden. Maar zo véél, dat was boven alle verwachting, bekende hij. “In de Mini Parilla had ik wel verwacht dat Roberto voorin zou rijden. Hij zit in een goede flow. Maar dat we bij de Junioren één, twee en drie zouden worden, dat had ik nooit gedacht. Wel dat een paar bij de eerste vijf zouden rijden, maar niet dat ze allemaal in de top vijf zouden finishen!”

“Vooral de poleposition van Isabella en de overwinning van Koen zijn waanzinnig. Voor Koen was het nota bene zijn debuut in de Junioren-klasse en Isabella rijdt nog niet zo lang. Zij is zo fanatiek. Ze gaat er 100 procent voor en is topfit. Ze laat zien dat ze niet minder is dan de jongens.”

Een verklaring voor dat succes vindt hij in de combinatie van het talent van zijn rijders en de structuur en de faciliteiten van zijn team. Willem Jan: “Het hele plaatje klopt. Rijders komen naar mij en proberen er alles uit te halen. Ik ben niet merkafhankelijk, ik kies gewoon voor het beste materiaal.”

Dat is op dit moment een frame van Exprit en motoren van IAME en TM. “We zorgen dat alles tiptop in orde is en dat de sfeer in het team goed is, dat de kinderen en de ouders het naar hun zin hebben. Misschien is dat wel onze kracht.”

Bovendien heeft de coronacrisis ook een voordeel gehad voor Willem Jan. “Ik was net voor corona verhuisd. Nu had ik mooi de tijd alles op orde te brengen. Ik had de tijd om belangrijke dingen te doen waar ik nu de tijd niet meer voor heb nu we weer vol gas aan het trainen zijn en weer wedstrijden rijden.”

Jayden Post

Wanneer de volgende wedstrijd is, kan Willem Jan nog niet zeggen, aangezien het coronavirus nog geen racekalender mogelijk maakt. “Mijn rijders staan allemaal te trappelen; waar kunnen we rijden? Nu zijn het nog clubwedstrijden, kleinere wedstrijden, maar een wedstrijd is beter dan trainen. We hopen dat we vanaf september weer de grotere wedstrijden kunnen rijden!”

WJS Racing heeft altijd onderdelen van diverse kartmerken van OTK op voorraad mee naar de circuits. Verder zijn veel onderdelen online te verkrijgen via: Kartingshop.nl.

WJS Racing wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Koel Vrieshuis Reimerswaal, Van Schaften Groep, De Rooy Autoschade, Gezonde Praktijken, Bol van Voskuilen Advocaten en Kartingshop.nl.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS