Formule 1

Voormalig Formule 1-prominenten blazen A1GP nieuw leven in

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 mei 2023 05:02

Jaren geleden reden namen als Jos Verstappen, Sebastien Buemi, Nico Hulkenberg en Sergio Perez samen op de circuits, maar niet in de Formule 1. Tussen 2005 en 2009 werd er op de internationale circuits namelijk ook gestreden voor de kampioenschappen in de A1GP. Een singlemake-kampioenschap met landenteams. In 2009 ging het kampioenschap failliet, maar er gaan geruchten dat verschillende bekende namen het kampioenschap nieuw leven in willen blazen.

A1GP RaceXpress


Na het faillissement van het kampioenschap werden er geen pogingen meer ondernomen om het te redden, maar daar lijkt nu toch echt verandering in te komen. Verschillende media, waaronder Sky, melden dat er op het moment gewerkt wordt aan een plan om een nieuw kampioenschap te beginnen. Het kampioenschap moet de naam ‘World Cup of Motorsport’ gaan dragen. Saillant detail: de A1GP werd ook zo aangeduid.

Volgens Sky Business News zit de Keith Mills achter het plan. Hij was ook betrokken bij het organiseren van de Olympische Zomerspelen in Londen 2012. Ook worden Mike Gascaigne en Marcin Budkowski bij het project betrokken.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS