Formule 1

Voormalig F1-coureur over dominante Verstappen: "Enige uitdager was de witte verf"

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 juni 2023 15:04

Max Verstappen won afgelopen weekend opnieuw met overmacht. De Nederlander schreef de Grote Prijs van Spanje met het grootste gemak op zijn naam. Met een voorsprong van bijna een halve minuut kwam hij over de streep. Voormalig F1-coureur Martin Brundle noemt de witte verf (tracklimits), de enige uitdaging voor Verstappen.

Max Verstappen

Verstappen veroverde zaterdag al een dominante pole position en hoefde tijdens de race niet naar achteren te kijken. Na enkele rondjes was de voorsprong al vijf seconden. Aan het einde van de race had hij een voorsprong van ruim 25 seconden op Lewis Hamilton, die als tweede over de streep kwam.

Sky Sports-comentator en voormalig Formule 1-coureur Martin Brundle sprak zich uit over de dominante Verstappen: "Buiten een verkeerd getimede Safety Car, een rode vlag, regen of betrouwbaarheidsproblemen om was het redelijk duidelijk wie er ging winnen toen de Red Bull zonder schade door de eerste chicane kwam. Hij stond op pole, leidde alle rondes en pakte de snelste ronde. Hij claimde ook nog eens de veertigste overwinning uit zijn loopbaan."

"De enige uitdager van de Red Bull was de witte verf. Hij had drie keer de track limits overschreden en kreeg daarom de waarschuwingsvlag, terwijl hij zich blijkbaar alleen op zijn eigen zaken concentreerde. Dat houdt in dat hij er opnieuw met het kampioenschap vandoor gaat."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS