Formule 1 • Column MH

Voormalig F1-coureur Marc Surrer ziet WK-kansen voor Perez: "Hij is kandidaat voor het WK"

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 juni 2022 19:00

Sergio Perez is bezig aan een indrukwekkende reeks resultaten. Hij heeft dit seizoen al drie tweede plaatsen gescoord en verliet Monaco als overwinnaar. Door deze prestaties staat hij momenteel op de derde positie in het kampioenschap, hij staat slechts op 15 puntjes achterstand van teamgenoot en kampioenschapsleider Max Verstappen.

Sergio Perez

Voormalig F1-coureur Marc Surer ziet het zomaar gebeuren dat Perez aan het einde van het seizoen als kampioen uit de bus komt.

"Als hij zo doorgaat en regelmatig punten scoort, is het absoluut mogelijk", vertelde de Zwitser aan Formel1.de over Perez. "Maar als je de overwinningen nu bij elkaar optelt, is het vrij duidelijk dat Verstappen nog steeds de bovenhand voert." Tot op heden heeft de wereldkampioen vier zeges en Perez maar eentje, die van Monaco."

"Hij scoort mooi en dat kan aan het eind van het jaar een groot verschil maken. Uiteindelijk zijn het de 'strike results' die het probleem zijn als je niet finisht en je 25 punten of 18 punten verliest. Dus ja, Perez is een kandidaat voor het WK."

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS