Formule 1 • Column MH

Fiasco voor Michael Schumacher: "Ik moest mijn rijstijl aanpassen"

Uitgegeven door William Brugman • 23 april 2012 03:06

Voor Michael Schumacher liep de F1 GP van Bahrein niet geheel naar wens. Tot nu toe zit het de Duitser niet mee en lijkt het er soms op dat de recordkampioen al zijn geluk tijdens zijn eerste Formule 1 carrière heeft verbruikt. Schumacher startte vanaf de tweeëntwintigste positie nadat in de kwalificatie eerst zijn DRS systeem niet werkte en vervolgens zijn versnellingsbak verwisseld moest worden. Ondanks alles is hij toch nog tiende geworden en viel daardoor toch nog in de punten.

“Als je kijkt naar waar we gestart zijn, is het positief dat ik me toch nog terug kon vechten naar een tiende positie en binnen de punten gevallen ben. Ook leuk dat ik eindelijk eens gefinisht ben tijdens een droge race”, grapte Schumacher.

“De banden speelden uiteraard weer een grote rol. Ik moest mijn rijstijl aanpassen om de banden heel te houden en ze niet te zwaar belasten.”

“Het is fijn dat we nu wat tijd hebben voordat we richting Barcelona gaan zodat we het een en ander uit kunnen zoeken. We hebben ook nog een testsessie in Mugello voor de boeg en kunnen ons daar goed voorbereiden met de nieuwe updates voordat we de Spaanse GP krijgen”.

“Volgend weekend start de DTM in Hockenheim en ik kijk uit naar mijn eerste bezoek naar een DTM race sinds twintig jaar.”

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS