Formule 1

Vijf dagen lang 300 Supercars, Hypercars en veel meer moois op gebied van auto's op de International Amsterdam Motor Show (IAMS 2024)

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 maart 2024 07:01

Vijf dagen lang, 55.000 m˛ met meer dan 300 Supercars, Hypercars, Electric en Classic Cars, verdeeld over 7 themahallen, met dagelijkse liveshows van YouTube sensatie Drivers Dream en een heuse arena voor simracing. Ook deze vierde editie van International Autosport Motor Show (IAMS) is RAI Amsterdam komend paasweekend hčt podium voor spectaculaire primeurs, maximale pk’s, oogverblindende classics en een perfect familieprogramma. IAMS 2024 is BIGGER, BOLDER, AVONTUURLIJKER en biedt een gevarieerder aanbod dan ooit. In de nieuwe “Future Area” maken ook merken met volledig elektrische auto’s hun opwachting, zoals het Chinese Nio en het Amerikaanse Lucid Motors.

International Amsterdam Motor Show 2024 IAMS


Bezoekers kunnen ter plaatse in deze elektrische auto’s een proefrit maken. Natuurlijk ontbreken de nodige exclusieve Hypercars niet met als ultieme primeur de snelste auto ter wereld: de Zweedse Koenigsegg Jesko Plus met 1600 pk en een top van 500 kilometer per uur! Ook de stuk voor stuk miljoenen kostende Bugatti Chiron, Aston Martin Valkyrie en LaFerrari maken hun opwachting. Van die laatste ga je er maar liefst vijf (!) zien, waaronder de “Aperta”, de cabrio met slechts 210 exemplaren in de wereld. En wat te denken van een extra grote stand vol movie cars?

Grote sterren uit Fast & Furious, Back to the future en Herbie zijn aanwezig op de IAMS. Dit jaar ook meer entertainment. Vorig jaar werd de Car Catwalk voor het eerst geďntroduceerd en dit jaar zal IAMS organisator en Driver Dream petrolhead Sjoerd van Stokkum opnieuw een erekaravaan aan indrukwekkend blikwerk en BN’ers op zijn rode loper ontvangen. Neem plaats op de tribune (met maar liefst 4.000 zitplaatsen) en beleef Drivers Dream Live! En droomde je altijd al van een race op de bekendste circuits van de wereld? Stap dan zelf in de F1 simulator. Of rijd in de unieke E sports Simracing Arena met en tegen je vrienden of medebezoekers. Op maar liefst 500 m2 beleef je simracing op z’n best. En de kinderen kunnen los op hun eigen circuit in de Kids Corner. Ook zullen de nodige influencers aanwezig zijn met hun auto’s. Reken op namen als Dutch Performante, de McLaren Twins en Don de Jong. Die laatste twee grijpen zelfs de International Amsterdam Motor Show aan om hun nieuwste supercar te lanceren.

IAMS 2024 biedt tevens een merchandise markt en een ruim horeca aanbod. Een grensverleggende autoshow die de rijkheid en diversiteit van mobiliteit laat zien. Een must voor elke liefhebber dus mis het niet!

Praktische informatie
Locatie: RAI Amsterdam, Europaplein 24, Amsterdam , NL
Openingstijden:

Vrijdag 29 maart 12:00 - 20:00 uur
Zaterdag 30 maart 10:00 - 18:00 uur
Zondag 31 maart 10:00 - 18:00 uur
Maandag 1 april 10:00 - 18:00 uur
Meer informatie: amsterdammotorshow.com

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS