Formule 1

Verstappen.com coureur Thierry Vermeulen klaar voor DTM-debuut in Oschersleben

Uitgegeven door Bart • 26 mei 2023 19:40

Thierry Vermeulen maakt dit weekend zijn debuut in de DTM. Plaats van handeling is de Motorsport Arena Oschersleben en de Verstappen.com coureur is er klaar voor. Onlangs reed Vermeulen al in de Ferrari 296 GT3 van Emil Frey Racing op het circuit van Brands Hatch. In het kader van de GT World Challenge deelde hij toen de auto met Albert Costa, in de DTM staat hij er alleen voor.

Thierry Vermeulen DTM


"We hebben allemaal uitgekeken naar dit eerste weekend in de DTM", zegt Vermeulen in zijn preview. "Natuurlijk hebben we al een race deelgenomen aan het GT World Challenge kampioenschap, maar dit is de eerste keer dat ik de auto voor mezelf heb en het is de eerste keer in twee jaar dat ik een kampioenschap rijd waarin ik de cockpit niet met een andere coureur hoef te delen. Dus dat is erg gaaf."

Vermeulen kent het circuit al van de GT Masters van vorig jaar. "Het zal geen gemakkelijke race worden in dit erg competitieve DTM-veld. Ik ben blij hier terug te keren, nu met Emil Frey in de Ferrari 296 GT3. Ik leer de auto steeds beter kennen en ik vind het genieten, dus hopelijk zijn we ook competitief. Na de vrije trainingen op donderdag, begint het officiële programma op vrijdag, dus we hebben veel baantijd. Daarna hebben we twee races om te laten zien wat we in huis hebben."

De twee kwalificaties en de twee races worden live uitgezonden door Viaplay. Zaterdag 27 mei om 9:40 en 13:10 uur en op zondag 28 mei om 9:30 en 13:15 uur.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS