Autosport Internationaal Toerwagens • WRC

Van Merksteijn Motorsport met spijkerbanden de sneeuw in

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 12 februari 2009 15:33 • Print artikel

HENGELO - Na het Dakar-avontuur van Peter van Merksteijn staat het team uit Hengelo nu aan de vooravond van het rally seizoen 2009 welke van start gaat met de WRC Rally Norway. Van Merksteijn Motorsport zal met twee Ford Focus WRC's deelnemen aan de winter rally die rondom Hamar zal worden verreden van 13 tot en met 15 februari.

Van Merksteijn Motorsport met spijkerbanden de sneeuw in

Ter laatste voorbereiding voor de rally is er afgelopen maandag 9 februari een laatste test gehouden in de buurt van Kongsvinger om de auto's optimaal af te stellen voor de besneeuwde klassementsproeven en om alvast te trainen in het rijden op sneeuw en ijs met de smalle Pirelli spijkerbanden. In tegenstelling tot de WRC Swedish Rally van afgelopen jaar ligt er in de Noorse bossen zeer veel vers gevallen sneeuw en door de aanhoudende kou met temperaturen tot -25 graden zijn de wegen bevroren en bedekt met een dikke laag ijs.

Peter van Merksteijn zal met de Ford Focus WRC 07 deelnemen en wordt tijdens deze Rally Norway genavigeerd door de zeer ervaren Belgische Erwin Mombaerts. Peter van Merksteijn jr. zal zoals gebruikelijk Eddy Chevaillier naast zich hebben zitten in de Focus WRC 06. “Het wordt een mooie rally. De proeven zijn heel mooi door de bossen maar erg technisch. De lokale helden zullen het hier heel goed gaan doen want het is een compleet andere manier van rijden op sneeuw en ijs dan dat wij gewend zijn” aldus Peter van Merksteijn.

Beide auto’s hebben op donderdag ochtend de shakedown gereden om de laatste veranderingen aan de auto te controleren voordat ze vervoerd worden naar Oslo voor de start en de eerste publieksproef waarbij 2 deelnemers tegelijk zullen starten in het stadion in de hoofdstad alvorens terug te keren naar Hamar. Vrijdag en zaterdag zullen er steeds 8 proeven worden gereden, eerst ten zuiden van Hamar en zaterdag ten noorden van de stad met op zaterdag ook 2 maal een korte proef in het park in Hamar. Zondag staan er nog 6 proeven op het programma waarna rond 3 uur in de middag de deelnemers de finishvlag krijgen.

Het service terrein van de Rally Norway is in en rondom het Vikingschip, de Olympische schaats tempel waar afgelopen weekend Sven Kramer voor de derde keer op rij het wereldkampioenschap allround heeft gewonnen. Binnen 1 dag wordt de overdekte schaatsbaan omgetoverd om plaats te maken voor de fabrieksteams die binnen in de schaatshal de WRC rallyauto's onderhouden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS