Autosport Internationaal Toerwagens • WRC

Van Merksteijn Motorsport en Ipatec Racing bundelen krachten

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 maart 2009 13:46 • Print artikel

Van Merksteijn Motorsport combineerde vorig seizoen de rally- en autosport. Het team was succesvol actief in de Le Mans Series en de 24 Hours of Le Mans met voormalig F1 coureur Jos Verstappen, Jeroen Bleekemolen en Peter van Merksteijn. Toch bleef de deelname aan de Rallies op nummer 1 bij VM Motorsport. Naast de WRC Rallies kwam het Dakar avontuur in beeld en daar ligt de basis van de samenwerking tussen de twee Twentse rallyteams van Van Merksteijn Motorsport en Ipatec Racing.

Van Merksteijn Motorsport

Zij bundelen hun krachten en zijn een samenwerking aangegaan voor de deelname aan de diverse WRC evenementen. Het team management van Ipatec Racing zal tijdens deze WRC wedstrijden worden verzorgd door Van Merksteijn Motorsport.

René Kuipers

In navolging van de deelname van René Kuipers en Peter van Merksteijn tijdens de afgelopen Dakar rally waarbij René met de BMW X3CC op een knappe 18e plaats is geëindigd, hebben de twee teams uit Hengelo besloten om meer te gaan samenwerken. Door de ruime ervaring die Van Merksteijn Motorsport de afgelopen jaren heeft opgedaan in het WRC zal onder leiding van Gerard Grouve de organisatie en het team management van Ipatec Racing met als rijders vader en zoon René en Dennis Kuipers door hun worden verzorgd. De eerste rally waarbij de teams gezamenlijk zullen aantreden is de WRC Rally van Portugal begin april.

Ondanks dat Ipatec Racing en van Merksteijn Motorsport beide met gelijke Ford Focus WRC's aan de start komen blijft de technische ondersteuning van de auto's gescheiden en worden de twee Ford Focus WRC rallyauto's van Ipatec Racing verzorgd door Wevers Sport uit Markelo en draagt Van Merksteijn Motorsport met Armand Broekmans als technisch verantwoordelijke zorg voor de preparatie en service van hun eigen auto's.

HOME

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS