Formule 1

Valtteri Bottas ziet niks in verbod op bandenwarmers: "Die kant moeten we niet op"

Uitgegeven door Bart • 28 maart 2023 18:02

De Formule 1 wil komend seizoen af van de bandenwarmers. Leverancier Pirelli werkt hard aan een band die de vraag aan kan. Vanuit de coureurs komen er vooral negatieve geluiden. Lewis Hamilton omschreef het plan als gevaarlijk en hij krijgt steun van oud-collega Valtteri Bottas. Ook de Fin ziet het niet als de oplossing.

Valtteri Bottas


"Het is een nieuw concept voor de Formule 1 gezien hoe zwaar de auto's nu zijn", aldus Bottas tegenover F1i.com. "Een type band die direct werkt bij lage temperatuur is niet makkelijk om te produceren. Ik weet dat Pirelli er hard aan werkt. Natuurlijk wordt het opwarmen wel een ding als je geen bandenwarmers meer hebt. In Bahrein hebben we het geprobeerd, maar dat is het makkelijkste circuit om de banden op te warmen."

Bottas denkt ook dat de bandenslijtage hoger wordt als de bandenwarmers verdwijnen. "De druk neemt toe als je op koude banden start en meteen naar 100 graden gaat. Dat zal ertoe leiden dat de slijtage veel erger zal zijn. Ik denk niet dat we die kant op moeten gaan. Natuurlijk wordt er hard aangewerkt en uiteindelijk is het niet aan de coureurs om te bepalen hoe de toekomst eruit gaat zien."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS