Formule 1

Valtteri Bottas veilt speciaal helmontwerp voor Save the Children

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 maart 2023 07:00

Valtteri Bottas zal zijn speciaal ontworpen racehelm die hij droeg tijdens de Australische Grand Prix veilen om geld in te zamelen voor Save the Children, de officiële liefdadigheidspartner van het team.

Valtteri Bottas

De Fin staat bekend om zijn bijzondere helmontwerpen. Voor de race in Melbourne werkte hij samen met de Aboriginal-kunstenaar Ricky Kildea om twee unieke helmen te maken als eerbetoon aan de inheemse gemeenschappen van Australië.

Na het raceweekend zal een van Valtteri's speciale helmen worden geveild op het F1 Authentics-platform. De opbrengst gaat naar twee projecten ten behoeve van de lokale inheemse gemeenschap. Het Mooroopna Kinder Project, dat toegankelijk is voor gezinnen die anders moeite zouden hebben om hun kinderen naar de kleuterschool te laten gaan, heeft schade geleden door ernstige overstromingen in 2022. Save the Children zal de opbrengst van de veiling gebruiken om de kosten van reparaties te dekken en nieuw materiaal te kopen om de kleuterschool te herstellen als een omgeving waar kinderen kunnen gedijen. Kunstenaar Ricky Kildea koos het tweede project om te profiteren van de financiering: Koorie Academy Basketball, een non-profitorganisatie die inheemse kinderen ondersteunt die obstakels ondervinden als het gaat om inclusie in sport. De opbrengsten gaan naar het organiseren van een basketbalclinic en een culturele workshop in Geelong voor Aboriginal-jongeren.

De veiling van de racehelm van Valtteri Bottas zal plaatsvinden op f1authentics.com tussen 28 maart en 11 april. Bottas zal persoonlijk het kostbare item overhandigen aan de succesvolle bieder. Fans en verzamelaars kunnen bieden voor de kans om een uniek stukje memorabilia te bezitten en tegelijkertijd geld in te zamelen voor belangrijke doelen.

Bottas vertelde het volgende: "Ik heb veel interesse in design, dat mag geen verrassing zijn, en ik vind het leuk om mezelf uit te drukken via mijn speciale helmen. Australische cultuur en geschiedenis zijn iets waar ik de laatste jaren veel interesse in heb, vooral via mijn partner Tiffany, die hier vandaan komt. We waren vastbesloten om een speciaal eerbetoon te brengen aan de inheemse gemeenschap. Vandaar dat de samenwerking met Ricky ontstond. Hij is een zeer getalenteerde kunstenaar

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS