Formule 1

Valtteri Bottas lonkt naar een podium: "Ik droom ook altijd stiekem van een podiumplaats"

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 februari 2023 18:02

Valtteri Bottas rijdt komend jaar zijn tweede seizoen voor het team van Alfa Romeo in de Formule 1. Gisteren onthulde het Zwitserse team het nieuwe strijdwapen. Guanyu Zhou en Bottas strijden komend seizoen in de C43, Bottas droomt stiekem al van een podium met Alfa Romeo.

Alfa Romeo

Eind 2021 verruilde de Fin het team van Mercedes voor de Zwitserse formatie. De 33-jarige coureur scoorde vorig seizoen 49 punten, dat was wel wat anders dan de 226 punten die hij het seizoen daarvoor binnen hengelde. Bij het team van Mercedes was hij ieder weekend kandidaat voor een plekje op het ereschavot, maar dat was vorig jaar wel anders.

Bottas kijkt niet meer naar vorig seizoen en kijkt alleen nog naar de toekomst. Tegenover persbureau Reuters gaf hij ruiterlijk toe dat hij lonkt naar het podium: "Het doel van dit seizoen is om hoger te eindigen dan vorig jaar, ik wil ook meer consistent zijn. We hadden te veel ups en downs vorig jaar. Ik droom ook altijd stiekem van een podiumplaats, maar laten we eerst maar kijken."

"Ik voel me goed. Fysiek gezien ben ik heel fit. Ik voel me ook goed in de auto. Ik heb nog geen signalen gezien van afnemende performance. Eigenlijk heb ik het gevoel dat ik elk seizoen altijd weer iets leer en daardoor heb ik meer ervaring en word ik beter. Ik heb zonder twijfel nog steeds vele jaren in mij zitten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS