Formule 1

Valtteri Bottas is helemaal op zijn plek bij Alfa Romeo: "Het 'bedrijfsbeleid' is anders, ik kan zijn wie ik ben"

Uitgegeven door Peter Vader • 13 maart 2023 21:00

Jarenlang reed hij in de schaduw van zijn teamgenoot. En als hij dan eens sneller was, dan kon-ie de gerealiseerde voorsprong gelijk weer inleveren. Zo verging het de snelle Fin, die nu eindelijk zijn draai lijkt te hebben gevonden.Valtteri Bottas reed van 2017-2021 voor Mercedes, nadat hij eind 2016 wereldkampioen Nico Rosberg had vervangen. Sinds de overstap naar Alfa Romeo aan het begin van vorig seizoen, heeft Valtteri Bottas zich letterlijk letterlijk laten gaan! De Fin onthulde zelfs een nieuw kapsel tijdens de recente winterstop, waarbij de voormalige Mercedes-coureur zijn traditionele kapsel had laten varen, voor eentje met een matje in zijn nek. Velen verwachtten dat hij het extravagante ontwerp voor aanvang van het seizoen zou laten varen. Maar het tegendeel was waar, bij de seizoensopenende Grand Prix van Bahrein was het matje nog gewoon intact.

Valtteri Bottas F1 Alfa Romeo foto 1

Solide seizoensstart
Bottas kende een solide start van het seizoen 2023 op het Bahrain International Circuit, waar hij vier keurige punten behaalde, nadat hij als achtste eindigde. De Alfa Romeo-coureur kon even de strijd aangaan met Lance Stroll van Aston Martin en George Russell van Mercedes, waarbij laatstgenoemde hem had vervangen bij de Silver Arrows. Hoewel hij niet langer op een stoel zit waar hij consequent kan strijden voor podiumplaatsen, lijkt de 33-jarige aanzienlijk gelukkiger bij het in Hinwil gevestigde Sauber-team, waar hij toegeeft dat het "bedrijfsbeleid" iets anders is.

Valtteri Bottas F1 Alfa Romeo foto 2

“Niet zou zijn toegestaan”
Bottas onthulde dat zijn matje "niet zou zijn toegestaan" bij Mercedes, waarbij hij het gevoel had dat hij "kan zijn wie ik ben" bij Alfa Romeo. “Ik denk dat het bedrijfsbeleid op verschillende werkplekken een beetje anders is, laten we het zo zeggen. En sommige dingen zijn misschien wat beperkter", zei Bottas, geciteerd door Formula1news. “Ik stel me zo voor dat het mij niet zou zijn toegestaan om een matje te dragen. Ik denk dat ik nu voel dat ik echt kan zijn wie ik ben. En ja, er is zeker een klein verschil.”

Valtteri Bottas F1 Alfa Romeo foto 3

Een vrije geest
Naast het omarmen van een uniek kapsel, is Bottas prominenter aanwezig op sociale media, waarbij de coureur vaak foto's van zijn dagelijkse leven post, en vaker dan misschien gewenst, van zijn achterste! Over het algemeen is hij gewoon een meer ontspannen persoon geworden, dankzij niet langer de druk van het Mercedes-coureur te zijn, en vanwege zijn Australische vriendin Tiffany Cromwell. Ze is Australische en, zou ik zeggen, een vrije geest. Ze leeft graag in het moment en doet dingen die haar gelukkig maken', zei Bottas over Cromwell. “Het is een soort levenshouding. Dus ja, dat speelt zeker een rol. Het is tenslotte de persoon met wie je samenwoont. Dat heeft altijd een grote, grote impact. En toch probeert ze nog steeds een Aussie van me te maken. En om dat te realiseren wordt het stap voor stap gedaan. Jazeker!"Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS