Formule 1

Valtteri Bottas hoopt op Finse Grand Prix: "Ik heb al met ze gesproken"

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 mei 2023 10:15

Valtteri Bottas is sinds twee seizoenen de enige Finse coureur op de grid en rijdt zelf al sinds 2013 in het Formule 1-veld. Ondanks dat Finland per hoofd van de bevolking het meeste succesvolle land is in de sport, is er geen Finse Grand Prix. Het enige circuit met een Grade One-licentie is recentelijk failliet verklaard, maar Bottas hoopt dat er in de toekomst een Finse Grand Prix op de kalender komt.

Valtteri Bottas

Bottas heeft in zijn loopbaan als Formule 1-coureur nog nooit in zijn thuisland kunnen racen, dit komt mede omdat het land pas een paar jaar beschikt over een circuit met een FIA Grade One-licentie De KymiRing zou een MotoGP-wedstrijd organiseren, maar dit ging niet door. Dat kwam doordat de grote geldschieter van het circuit failliet was verklaard.

Bij Motorsport.com doet Bottas zijn verhaal: "Ik zou graag een mooie baan in Finland zien. Helaas is het bedrijf achter het circuit failliet, dus het wordt niet makkelijk. Ik heb al met ze gesproken om te kijken wat ik kan doen. Tot nu toe is dat alles wat ik kan doen: praten. Het is niet makkelijk. Finland kent strenge winters, dus dat betekent dat er in ieder geval dan niet kan worden gereden. Ik zal kijken of er mogelijkheden liggen."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS