Formule 1

VIDEO - Nemen de 'youngsters' het stokje over? Zet Max Verstappen de Formule 1 op zijn kop?

Uitgegeven door Peter Vader • 26 september 2022 06:26

Max Verstappen maakt een ‘superseizoen’ door en lijkt regelrecht af te stevenen op zijn tweede F1-wereldkampioenschap. Hij is er nog één race van verwijderd, het kan komend weekend in Singapore gebeuren, maar het kan ook volgende maand tijdens de Japanse Grand Prix worden bevestigd. Met deze prestatie maakt hij duidelijk dat de ‘youngsters’ aan de macht komen in de Formule 1. Verstappen behoort tot de generatie jonge coureurs die het roer van de F1 willen overnemen, met Charles Leclerc en George Russell beide in de Top-4 van het coureursklassement. Toch kunnen we de senioren nog niet afschrijven, want zowel Lewis Hamilton als Fernando Alonso presteren nog steeds erg sterk.

Max_Verstappen_World_Champion_2021

Een gouden eeuw
Oud F1-coureur Timo Glock, in 2004 en van 2008 tot en met 20212 reed hij voor respectievelijk Jordan, Toyota, Virgin en Marussia, werd gevraagd of hij van mening is dat de F1 zich in een gouden eeuw voor talent bevond. De Duitser vertelde in de Beyond the Grid-podcast: "Ja, met het talent dat we op de grid hebben, terugkijkend op Charles, terugkijkend op George, de geschiedenis van hoe ze door de juniorcategorieën gingen en domineerden..., ja! Toen Max de Formule 1 binnenkwam, voelde het alsof hij de F1 op zijn kop zet op dat moment. De manier waarop hij domineert, hoe hij opgroeide om zo competitief te zijn tegen Lewis. Lewis was zowel de oudere man als Alonso die zo ervaren was, en nog steeds de honger had om zo gemotiveerd te zijn om de jonge jongens te verslaan, het is gewoon heel interessant om te zien."

Max_Verstappen_wordt_gefeliciteerd_door_Lewis_Hamilton
De oude generatie (Hamilton) feliciteert de jonge generatie (Verstappen)

Onder de indruk van…
Behalve van Max Verstappen is Glock onder de indruk van George Russell, die nadat hij de stap van Williams naar Mercedes heeft gemaakt, zich ineens in de strijd vooraan het veld mengt. Glock, die nu zijn expertise als expert voor Sky Deutschland ter beschikking stelt, is onder de indruk van het vermogen van Russell om te absorberen en te reageren op zijn zevenvoudig kampioen teamgenoot Lewis Hamilton. "Ik vroeg George wat het verschil is als je van een klein team als Williams aan de achterkant van de grid naar een topteam als Mercedes komt en het moet opnemen tegen de grote man Lewis Hamilton, wat doet hij anders?" zei Glock in een bericht van GPFans.

Hoog lerend vermogen
"Het was interessant om te horen wat hij zei. Het is de manier waarop hij een weekend super gefocust ingaat, zo precies, hij begrijpt het racen, de strategieën en hoe hij met zijn banden moet omgaan enzovoort. Heel interessant om te zien wat de jonge jongens, als ze naast de grote held Lewis Hamilton komen, van hen leren en hoe ze snel begrijpen hoe ze zich moeten aanpassen, het aan boord nemen en het zelf doen."

Charles_Leclerc_en_Max_Verstappen
Jong geleerd, oud gedaan, een nieuwe generatie neemt het roer over in de Formule 1 met Max Verstappen en Charles LeclercBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS