Formule 1

VIDEO - Helmut Marko: "Je hoeft je geen zorgen te maken dat Red Bull uit de F1 zal verdwijnen"

Uitgegeven door Peter Vader • 4 december 2022 09:02

Na twee wereldkampioenschappen van Max Verstappen staat Red Bull nu een herstructurering te wachten. Na het overlijden van teameigenaar Dietrich Mateschitz zal Red Bull zich voor het seizoen 2023 toch echt moeten aanpassen. De Formule 1-paddock verenigde zich om hulde te brengen aan wijlen Dietrich Mateschitz rond het weekend van de Grand Prix in Austin, waarbij de Oostenrijker zo veel figuren in de sport heeft beïnvloed. Mateschitz kocht een worstelend Jaguar-team en veranderde dat in het dominante Red Bull-team dat we vandaag de dag kennen, waardoor velen met groot respect opkijken naar de overleden Oostenrijker.

Helmut_Marko_F1_Red_Bull
Helmut Marko: “We zijn nog lang niet klaar met onze missie, we willen meer races en titels winnen"

Nieuw management
Na zijn overlijden werden er drie nieuwe managers aangesteld bij Red Bull, waaronder de voormalige CEO van RB Leipzig, Oliver Mintzlaff. Hoewel Helmut Marko toegeeft dat er niet veel dialoog is geweest tussen het team en de nieuwe bazen, maakt hij zich geen zorgen over de toekomst van Red Bull. "Ons grootste pluspunt is altijd geweest dat we veel knappe koppen hebben die geen vergadering met de raad van commissarissen nodig hebben voordat er iets kan worden geïnitieerd", beweerde hij. “We zullen zien hoe dat er in de toekomst uitziet. We zullen de komende weken bespreken welke rol de heer Mintzlaff zal spelen.”

Max_Verstappen_en_Dietrich_Mateschitz
Max Verstappen en Dietrich Mateschitz

“We zijn nog lang niet klaar”
Red Bull staat voor de zware taak om volgend jaar hun kampioenschappen te behouden met een hand op de rug gebonden, nadat de FIA hun testtijd in de windtunnel met tien procent had verkort, als straf voor het overtreden van het kostenplafond van 2021. Een andere zorg voor de gigant in de wereld van de energiedrankjes is dat Dietrich Mateschitz Red Bull was. Hij richtte het bedrijf op en bracht ze vervolgens naar de F1, waardoor sommige fans zich afvroegen of de huidige kampioenen wel zouden kunnen blijven bestaan na de dood van hun eigenaar. "Je hoeft je geen zorgen te maken dat Red Bull in de nabije toekomst uit de Formule 1 zal verdwijnen", reageerde Marko op deze beweringen in een bericht van Formula1news. “We zijn nog lang niet klaar met onze missie. We willen meer races en titels winnen. Ik maak me niet echt zorgen over het kostenplafond. We zijn op de goede weg voor 2023 en met Max Verstappen hebben we de beste coureur van het veld.”

Verstappen heeft toegegeven dat 2022 absoluut eenmalig was en dat hij en het team volgend seizoen veel zwaarder op de proef zal worden gesteld. Mercedes en Ferrari worden getipt om terug te keren naar hun topvorm nadat ze aanvankelijk worstelden onder de nieuwe reglementen. Ja, het wordt dus spannender volgend jaar.Logo_RaceXpress_on_YouTube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS