Formule 1

VIDEO - Benauwde momenten voor Lewis Hamilton, Pierre Gasly en Nikita Mazepin in Jeddah

Uitgegeven door Peter Vader • 5 december 2021 07:01 • Print artikel

Michael Masi gaat een pittig gesprek voeren met zowel de mannen van Mercedes als de marshals. Tijdens de derde vrije training ging het bijna mis tussen Lewis Hamilton en Nikita Mazepin op de smalle baan. Verschillende experts voorspelden al de nodige moeilijkheden en na de sessies op vrijdag klonken ook vanaf de grid en coureurs verschillende geluiden over de gevaarlijke situaties die kunnen ontstaan tijdens de trainingen en vooral tijdens de kwalificatie. Door de hoeveelheid blinde bochten op het circuit in Jeddah, de breedte van de baan en de snelheid van die blinde bochten, zit een ongeluk in een klein hoekje.

Lewis_Hamilton_Jeddah_F1_Mercedes

Een ongeluk zit in een klein hoekje
Een goed voorbeeld daarvan viel direct te zien tijdens de derde vrije training. Hamilton ging langzaam over het circuit na zijn snelle ronde en in eerste instantie zat hij Pierre Gasly in de weg, die voor hem uit moest wijken. Even later kwam er een aanstormende Mazepin aan, die door een gebrek aan communicatie vanaf de pitmuur en marshals bijna vol achterop de langzaam rijdende Hamilton klapte, die geen idee had dat de Rus eraan kwam gestormd.

"Dit is totaal niet goed"
Haas besloot verhaal te halen bij wedstrijdleider Masi en de Australiër was duidelijk in zijn oordeel: "Dit is totaal niet goed", aldus een bericht van GPFans. Masi heeft laten weten verhaal te gaan halen bij zowel het team van Mercedes, dat niet communiceerde met Hamilton, zowel als bij de marshals langs de baan, die verzuimden in het zwaaien van de correcte vlaggen om Hamilton te waarschuwen voor de aanstormende Rus. Het zal nodig zijn, want in de kwalificatie kan het zomaar mis gaan als er even niet opgelet wordt. We hebben het inmiddels allemaal gezien met wat er met Max Verstappen gebeurde…Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS