Formule 1

VIDEO - Alfa Romeo F1 Team Stake x BOOGIE: een nieuw project om fans dichter bij het team te brengen

Uitgegeven door Peter Vader • 31 januari 2023 20:02 • Print artikel

Alfa Romeo F1 Team Stake is een samenwerking aangegaan met de wereldberoemde artiest BOOGIE om een artistiek project op te zetten om fans dichter bij het team te brengen en de start van het seizoen 2023 te vieren. BOOGIE nam zijn spuitbussen mee naar de carrosserie van een van de auto's van het team om een uniek kunstwerk te creŽren, dat werd onthuld in de prachtige omgeving van Waldhaus Flims, in de Zwitserse Alpen. BOOGIE, een in Duitsland geboren graffitikunstenaar, ontwerper en illustrator die in Zwitserland woont, kan bogen op een artistieke carriŤre die hem naar het creŽren van inhoud bracht in meer dan 40 landen, met enkele van de grootste merken ter wereld en enkele van de meest talentvolle artiesten van zijn generatie.

Alfa_Romeo_Sauber_F1_art_project_BOOGIE

BOOGIE, gevestigd in Basel, belichaamt de geest van het Alfa Romeo F1 Team Stake: zowel internationaal als trots lokaal, klaar om in contact te komen met verschillende culturen en plaatsen zonder te vergeten waar het vandaan komt. Ontworpen voor een team dat vanaf het begin de status-quo heeft uitgedaagd, is deze Alfa Romeo-Sauber Art Car geboren in de Zwitserse bergen, waarbij de ongelooflijke alpine achtergrond een even grote rol speelt in de compositie als de penselen en de verf.

Het ontwerp van dit artistieke project is echter geen simpele PR-stunt, maar het begin van een campagne om fans dichter bij het team te brengen. Alfa Romeo F1 Team Stake-partners, JigSpace, creŽerden een op maat gemaakt 3D-model van de auto, in zijn kenmerkende kleurstelling, die beschikbaar zal zijn voor fans om te genieten in augmented reality (AR) vanuit het comfort van hun huis. Deze ervaring is beschikbaar bij JigSpace.

De Art Car zal ook in het echt toegankelijk zijn, aangezien hij naar Londen reist voor een optreden op de Stake-stand op de 2023 ICE London. De Global Gaming Hub, die op 7 en 9 februari in de ExCel wordt gehouden, dient als een showcase van de samenwerking van het team en de nieuwste technologieŽn. Daarnaast staan verdere optredens in ZŁrich, om de lokale gemeenschap uit te nodigen om de auto te ervaren. De steden waar een Grand Prix wordt georganiseerd, staan als showlocatie ook in de planning, maar moeten nog worden onthuld.

Fans staan centraal bij alles wat het team doet. Het Alfa Romeo F1 Team Stake streeft ernaar hen zo dicht mogelijk bij dit project te krijgen: een groep van de meest loyale volgers van het team zal worden uitgenodigd op het hoofdkantoor van het team in Hinwil om de Art Car en zijn schepper BOOGIE te ontmoeten. Om te benadrukken hoe levendig het Art Car-project is, zullen fans samenwerken met de artiest om hun eigen touch aan het detail toe te voegen.

Uiteindelijk, na een campagne van een jaar, zal de Art Car by BOOGIE worden geveild door Memento Exclusives via F1 Authentics, om daarmee geld in te zamelen voor de liefdadigheidspartner van Alfa Romeo F1 Team Stake - Save the Children - om nog meer terug te geven aan de gemeenschap. Dit sympathieke project zal het Alfa Romeo F1 Team Stake dichter bij de fans brengen in elke fase van zijn ontwikkeling. Het is een spannende, baanbrekende reis die het team met trots onderneemt, samen met vertrouwde partners en een inspirerende artiest. Dit is de allereerste Art Car van het team: met zijn kenmerkende, strakke, stripachtige look zette BOOGIE zijn handtekening op een uniek project.Alessandro Alunni Bravi, Managing Director van Sauber Group en teamvertegenwoordiger: ďWe zijn er trots op dit project samen met een ongelooflijke artiest als BOOGIE tot leven te kunnen brengen. Hij is net als wij, de belichaming van talent dat Zwitserland in huis haalde vanwege zijn unieke stijl en manier van doen. Net als BOOGIE zijn we niet bang om de manier waarop dingen worden gedaan uit te dagen en het Art Car-project is daar het beste voorbeeld van. Het belangrijkste is dat we niet willen dat de Art Car opgesloten blijft in ons hoofdkantoor: het is een project voor onze gemeenschap, voor onze fans, om dichter bij het team te komen Ė eerst via de JigSpace AR-ervaring, daarna persoonlijk, zodat iedereen kan voelen wat ons drijft . Ik ben enthousiast om dit project te zien groeien en ik kan niet wachten op de komende maanden.Ē

BOOGIE, artiest: ďDe kans om een Formule 1-auto te beschilderen komt niet elke dag - het is een unieke kans, en om het te doen voor een team in Zwitserland heeft een speciale betekenis voor mij. Met mijn ontwerp heb ik geprobeerd de geest van dit team over te brengen: de letters die allemaal samenkomen om de kunst te vormen, symboliseren alle mensen, partners en organisaties die bijdragen aan het creŽren van deze auto. Alfa Romeo F1 Team Stake is een team dat verder gaat dan zijn naam: het is een groep mensen met een visie die meer is dan de som der delen.ĒAlfa_Romeo_Sauber_F1_Team_Stake_logo

Logo_RaceXpress_on_YouTube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS