Formule 1

VIDEO: Leclerc niet tevreden over kwalificatie en confronteert teamgenoot Sainz na niet nakomen afspraak

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 april 2023 14:00

Charles Leclerc kende een tegenvallende kwalificatie in Melbourne. De Ferrari-coureur had het niet makkelijk en moest genoegen nemen met de zevende positie. De Monegask baalde enorm, en geeft zichzelf de schuld van het tegenvallende resultaat.

Charles Leclerc

Het leek er heel eventjes op dat Ferrari snel zou zijn in de kwalificatie, maar de hoop verging de Tifosi al snel. Naast Max Verstappen moet Ferrari ook de Aston Martins en beide Mercedes-coureurs voor zich dulden.

Hij start zondag vanaf P7 en was hier niet tevreden mee: "Ik was er in Q1 en Q2 overduidelijk niet helemaal bij, ik reed niet heel goed. Ik kreeg niet alles voor elkaar en dat was gewoon mijn fout. Ik Q3 voelde ik me wat beter in de auto, ik had er vertrouwen in dat ik een goed resultaat kon behalen."

"Ik weet niet wat er gebeurde in de tweede run in Q3, misschien was het een miscommunicatie met Carlos of zo. Ik zat de gehele eerste sector vast achter hem, dat was niet heel erg handig. We gaan erover praten in de debriefing om dit soort situaties te verbeteren." Na de sessie confronteerde Leclerc zijn teamgenoot over de niet nagekomen afspraak, het zag er niet gezellig uit.
 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS