Formule 1

VIDEO: Ferrari Driver Academy-coureurs met Nederlands tintje vermaken zich tijdens introductieweek

Uitgegeven door Frank Korsel • 31 januari 2023 09:00

Zo�n beetje ieder Formule 1-team heeft tegenwoordig een junioren-team met coureurs uit de Formule 2, Formule 3, Formule 4 en soms zelfs al jongeren uit de karting. Het team van Ferrari gaat 2023 met acht van dit soort talenten rijden in de verschillende internationale klassen. Het Italiaanse team neemt de acht talenten onder hun vleugel op weg naar de top. Afgelopen week werd er hard getraind in Maranello, onder andere de Nederlandse Maya Weug was van de Partij.

Ferrari Driver Academy

Naast Weug, die komend seizoen in de Formula Regional European Championschip by Alpine gaat rijden, komen ook onder andere Oliver Bearman, Dino Beganovich en Arthur Leclerc uit voor de Ferrari Driver Academy. Om alle acht coureurs zo goed mogelijk voor te bereiden op het aankomende raceseizoen werden ze afgelopen week flink onder handen genomen door Ferrari. Naast keihard trainen is teambuilding erg belangrijk en daar werd bij Ferrari ook veel aandacht aan besteedt

De activiteit waar men het meest naar uitkeek was geen verrassing, het karten bleef voor iedere coureur d� manier om te laten zien wie nu echt het snelste is.

De Ferrari Driver Academy heeft coureurs als Jules Bianchi, Sergio Perez, Lance Stroll, Mick Schumacher en Charles Leclerc in hun jonge jaren geholpen naar de Formule 1. Dus de acht talenten hoeven niet te twijfelen aan de effectiviteit van het programma.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS