Formule 1

Toyota gelooft in overwinning voor waterstof aangedreven auto's in LMH vanaf 2026

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 juni 2023 09:01

Toyota gelooft dat een prototype gebouwd op waterstof in 2026 direct kan meevechten voor de overwinning. Het is een reactie op de plannen van de ACO om vanaf dat jaar - 2026 - met waterstof aangedreven auto’s in de Hyperclass te gaan rijden.

Toyota_GR010_Hybrid_Le_Mans_2023

Foto: FIA WEC


“Alles is mogelijk met een technologische push”, zei technisch directeur bij Toyota, Pascal Vasselon. tegen het Amerikaanse Motorsport. “Er is geen obstakel als de technologisch niveau is toegestaan. Het moet haalbaar zijn. In de meeste gevallen wordt het prestatieniveau van een raceauto bepaald door de reglementen." ACO-president Pierre Fillon liet zich al eerder ontvallen dat de plannen serieus genomen moeten worden dat vanaf 2030 de Hypercar klasse volledig waterstof moet gaan worden. Daarnaast werd door de Fransman de deur opengezet om naast een brandstofcel ook de mogelijkheid te benutten van waterstof aangedreven verbrandingsmotoren.

Pierre_Fillon_Le_Mans
ACO-president Pierre Fillon liet zich al eerder ontvallen dat de plannen serieus genomen moeten worden dat vanaf 2030 de Hypercar klasse volledig waterstof moet gaan worden.

Deze stap naar waterstof wordt door Pascal Vasselon toegejuicht. "Deze technologie is lichter, eenvoudiger en iets beter geschikt voor racetoepassingen," legde de technisch directeur van Toyota uit. De Fransman gelooft niet dat de waterstof brandstofcel al snel de snelheden van de hedendaagse Hypercar gaat halen. Vasselon bevestigde overigens dat Toyota aanwezig is bij de technische werkgroep die waterstof in het FIA WEC wil introduceren.

Le_Mans_2023_event_poster

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS