Autosport Internationaal Toerwagens • WRC

Toyota GAZOO Racing wint Rally van Finland: "Om dan juist hier te winnen, is werkelijk geweldig"

Uitgegeven door Johan Vis • 31 juli 2018 04:11

Toyota GAZOO Racing heeft afgelopen weekend de Rally van Finland gewonnen nadat Toyota coureur Ott Tänak met zijn Toyota Yaris WRC op overtuigende wijze de snelste tijd tijdens de Power Stage neerzette. Toyota coureur Jari-Matti Latvala finishte na de rally als derde wat Toyota’s rallyteam bovendien een dubbele podiumplaats opleverde.

Toyota GAZOO Racing wint Rally van Finland
Tänak begon met een voorsprong van 39 seconden op de overige deelnemers aan de laatste dag van de Rally van Finland (26-29 juli 2018). De coureur uit Estland reed aanvankelijk voorzichtig maar claimde uiteindelijk zijn twaalfde etappeoverwinning van het weekend door de snelste te zijn tijdens de Power Stage, de laatste etappe van de rally. Hiermee verdienden Tänak en zijn navigator Martin Järveoja vijf bonuspunten. De voorsprong op de andere deelnemers bedroeg na de rally 32,7 seconden.

18 van de 23 etappes voor Toyota
Latvala won zowel de tweede als de derde etappe van de finaledag. De Finse rallyrijder en zijn navigator Miikka Anttila – eveneens uit Finland – finishten met hun Toyota Yaris WRC uiteindelijk slechts 2,8 seconden achter de nummer 2. Toyota GAZOO Racing won maar liefst 18 van de 23 etappes die de Rally van Finland in totaal telde.

Hartstochtelijke fans
“Finland is de thuisbasis van Toyota GAZOO Racing en Tommi Mäkinen, teamleider van ons rallyteam. En om dan juist hier te winnen, is werkelijk geweldig”, aldus Toyota President Akio Toyoda die van vreugde het podium opklom. “Het uitzicht vanaf de hoogste podiumplaats was werkelijk geweldig. Ik heb nog nooit zoveel enthousiaste mensen bij elkaar gezien die voor Toyota GAZOO Racing juichten. We hebben nog een lange weg te gaan dit rallyseizoen maar ik kijk er nu al naar uit om nog meer hartstochtelijke fans te zien.”

De volgende rally is de Rally van Duitsland van 16 tot en met 19 augustus 2018. Toyota GAZOO Racing staat momenteel derde in het algemeen klassement, op slechts één punt achterstand op de nummer twee.