Formule 1

Toto Wolff ziet geen kansen voor Mercedes in 2023: "Is het realistisch? Nee"

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 maart 2023 07:00

Mercedes had gehoopt op een sterk 2023, maar na de eerste twee races van het seizoen lijkt een gevecht om het kampioenschap al uitgesloten. Alhoewel het team momenteel op de gedeelde tweede positie staat in het constructeurskampioenschap, is het gat naar Red Bull nu al enorm te noemen. Teambaas Toto Wolff verwacht dan ook niet dat Red Bull nog in te halen in.

Toto Wolff

Net als vorig seizoen hield het Duitse team vast aan het concept zonder sidepods. Dit leverde vorig jaar al weinig op, maar dit jaar lijkt het concept ook niet veel windeieren te leggen. Tijdens de wintertest maakte het zo weinig indruk, dat het team toen al besloot het roer om te gooien. Mercedes is nu bezig met een groot updatepakket, het verdwijnen van de zero-pods is daar waarschijnlijk een onderdeel van.

Bij Motorsport.com sprak de Oostenrijkse teambaas zich uit over de voorsprong van Red Bull: "We zijn nog maar twee races bezig, maar is het realistisch als we naar de onderlinge verschillen kijken? Nee, zeker niet. We willen wel alles blijven geven en dat kijken wat er gebeurt. We hebben vorig jaar een grote stap gezet terwijl we een auto hadden die veel stuiterde, dat wierp een schaduw over alles. We wonnen toen wel een race en ik denk dat we daar inspiratie uit moeten halen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS