Formule 1

Toto Wolff waarschuwt Hamilton en Russell: "Deze rivaliteit mag nooit ontaarden in een conflict"

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 januari 2023 19:00 • Print artikel

Mercedes-teambaas Toto Wolff tolereert geen Hamilton-Rosberg praktijken meer in de toko. In 2016 kwamen de teamgenoten meermaals met elkaar in aanraking, maar de seizoenen daarvoor waren de twee ook niet meer de beste vrienden. Tot een kooppunt zal het tussen Lewis Hamilton en George Russell niet komen, aldus Wolff.

Toto Wolff

In 2022 kon Mercedes met haar W13 niet strijden om de overwinning, maar in 2023 hoopt het team dat wel weer te kunnen doen. De twee coureurs stelde dan ook alles in het werk om de W13 te verbeteren en waren dan niet zo zeer met elkaar bezig. Tegen Auto Motor und Sport vertelde de Oostenrijkse teambaas het volgende: “Ik zou Lewis en George op gelijke voet zetten in 2022. George stapte uit een auto die zeker moeilijk te besturen was. Hij stapte in een auto die zeker ook moeilijk te besturen was."

Lewis ging van een perfecte auto naar de W13. Hij heeft zich dus flink moeten aanpassen. We hadden races waarin George sterker was en races waarin Lewis sterker was. Maar het ging er niet om wie meer punten scoorde en de ander versloeg. Het ging erom samen een auto te ontwikkelen die kon winnen."

“Ze hebben veel respect voor elkaar, en beide erkennen de prestaties van de ander. Dat is een goede verstandhouding. Een goede dynamiek tussen de coureurs hangt ook af van wat het management hen oplegt. Welke randvoorwaarden we hen stellen. En hoe de coureurs respectvol met elkaar omgaan. Ik denk dat we in een goede uitgangspositie zitten omdat beide coureurs elkaar respecteren. Respecteer elkaar menselijk."

“We accepteren dat er rivaliteit kan zijn tussen onze coureurs, maar deze rivaliteit mag nooit ontaarden in een conflict dat het team kan schaden. Ik zou dat nooit toestaan. Dat heb ik ook nooit toegestaan", zo sloot Wolff zijn verhaal af.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS