Formule 1

Toto Wolff praat over radicale verandering: "Dominant Red Bull doet denken aan onze beste dagen"

Uitgegeven door Bart • 10 maart 2023 06:02

Het F1-team van Mercedes had niet verwacht dat de verschillen zo groot zouden zijn als in Bahrein. Lewis Hamilton werd vijfde op 50 seconden van winnaar Max Verstappen en George Russell kwam niet verder dan P7. Volgens teambaas Toto Wolff zijn er drastische veranderingen nodig en lukt dat niet met de eerder geplande updates.

Lewis Hamilton George Russell


"Dit was ťťn van de slechtste racedagen ooit", reageerde Wolff voor de camera van Sky Sports F1. "Het was echt niet goed. We komen op alle vlakken snelheid te kort en dat wisten we na de wintertest eigenlijk al. Aston Martin is erg snel en dat verdienen ze ook. En Red Bull is van een andere planeet."

De dominantie van de 1-2 van Red Bull doet pijn bij Wolff. "Dat doet het meeste pijn, dat ze zo ver voor liggen. Het doet denken aan onze beste jaren waar we een seconde per ronde sneller waren dan de rest. Zij hebben de benchmark neergezet en stap voor stap willen we dichterbij komen. En ik ben ervan overtuigd dat we dat kunnen."

Volgens de geruchten is de eerste grote update gepland voor de zesde race van het jaar in Imola. Wolff denkt dat dat plan al weer in de prullenbak kan. "Het moet veel radicaler dan de stappen die we voor ogen hadden. Met die updates hadden we een winst van drie tienden voor ogen, maar het moet veel radicaler."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS